Kripos inn i letingen etter Per (17)

Politiet frykter han kan ha blitt utsatt for en kriminell handling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Ingen spor etter savnet 17-åring

(Dagbladet.no): Politi, frivillige og hundeekvipasjer har siden mandag lett etter Per Amin Arrif (17) fra Heidal i Gudbrandsdalen. Hele området regnes som gjennomsøkt, og leteaksjonen blir avsluttet i kveld.

Politiet i Fron står uten fortsatt spor etter 17-åringen. Nå får de hjelp fra Nye Kripos.

- Vi anmodet om bistand til taktisk etterforskning. Vi har fått beskjed om at fire fra Nye Kripos kommer i ettermiddag, sier Fron-lensmann Jon Dohrn til Dagbladet.no.

Kripos-ekspertene skal blant annet sjekke og analysere store mengder data og informasjon.

- Vi har ingen formening om hva som kan ha skjedd med gutten. Vårt mål er å finne ham, men vi kan ikke utelukke noe som helst, sier Dohrn.

Etterlyser vitner

Arrif ble sist sett etter en konsert med Åge Aleksandersen på kulturhuset i Harpefoss i Gudbrandsdalen omtrent klokka 00.10 natt til søndag. Ingen vet hvor 17-åringen tok veien etterpå.

I dag tidlig ba politiet alle de 300 som betalte seg inn på konserten om å ta kontakt.

- Klokka 13 hadde 150 meldt seg. Det er fantastisk, sier lensmann Dohrn, som håper noen av dem kan ha sett eller hørt noe som kaster lys over forsvinningsgåten.

- Vi vet ikke hvor og eller hvorfor han har forsvunnet. Han er en helt normal 17-åring, sier lensmannen.Det er ikke registrert noen aktivitet på Arrifs mobil eller bankkonto siden lørdag.

Kan ha haiket

Per Amin Arrif skulle etter planen hentes ved kulturhuset av en kamerat. Han skulle bo hos kameraten denne natta, og dra hjem til Heidal søndag kveld. Men kameraten fikk aldri kontakt med 17-åringen.

Letemannskaper har saumfart et stort område rundt kulturhuset og langs E6, som ligger bare 30 meter unna. Politiet utelukker ikke at Arrif kan ha gått langs E6 eller prøvd å haike i retning sitt eget hjem.

- Vi holder alle muligheter åpne, sier Jon Dohrn til Dagbladet.no.

Det er også gjort søk i og langs Gudbrandsdalslågen, som ligger nesten én kilometer fra kulturhuset.

- Men vi har ikke grunn til å tro at han har havnet i elva, sier lensmannen.• Har du opplysninger i saken? Ta kontakt med Fron lensmannskontor:  
61 29 29 90 (besvares hele døgnet)

SAVNET: Amin Arrif (17) fra Gudbrandsdalen.