ETTERLYST: I forbindelse med en overfallsvoldtekt i Hellerudveien i Oslo natt til lørdag 8. oktober ønsker politiet tips fra publikum. Politiet ber om tips og opplysninger som kan identifisere denne personen. Opplysninger gis på telefon til Sedelighetsavsnittet - dagtid 22669163 eller til Kriminalvakten - kveldstid 22669966. Foto: Politiet/Scanpix
ETTERLYST: I forbindelse med en overfallsvoldtekt i Hellerudveien i Oslo natt til lørdag 8. oktober ønsker politiet tips fra publikum. Politiet ber om tips og opplysninger som kan identifisere denne personen. Opplysninger gis på telefon til Sedelighetsavsnittet - dagtid 22669163 eller til Kriminalvakten - kveldstid 22669966. Foto: Politiet/ScanpixVis mer

Kripos inn i voldtektsetterforskning

Fant DNA fra en voldtektsmann i Oslo i et annet politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldtektsgruppa i Kripos har overtatt etterforskningen av en av overfallsvoldtektene i Oslo. Årsaken er at det er funnet DNA fra en voldtektsmann i Oslo i et annet politidistrikt.

Natt til lørdag 8. oktober ble en ung jente overfalt og voldtatt på Oppsal i Oslo. Nå er DNA fra mannen som voldtok henne funnet etter en voldtekt i et annet politidistrikt. Det betyr at voldtektsgruppa i Kripos nå for første gang tar over hele etterforskningen av en overfallsvoldtekt, skriver Dagsavisen.

- Av hensyn til etterforskningen ønsker jeg ikke å si hvilket distrikt dette er, sier politiadvokat Cecilie Lilaas-Skari, som leder voldtektsgruppa i Kripos.

Så langt i oktober er det meldt om en rekke voldtekter i Oslo, tre av disse er såkalte overfallsvoldtekter. Hittil i år er det registrert 49 overfallsvoldtekter i hovedstaden.

(NTB)