Kripos kobles inn i Dung-saken

- Stadig mer sannsynlig at noe kriminelt har skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Bergen trapper opp etterforskningen av forsvinningen av 22 år gamle Thi Phuong Dung Tran Larsen, og heller i stadig større grad i retning mot at noe kriminelt kan ha skjedd to-barns moren.

– Etter hvert som tiden har gått uten konkrete opplysninger, så må vi gjøre noe. Vi øker våre egne ressurser på saken, og har bedt om bistand fra Kripos. Vi spurte for en uke siden, men på grunn av ferieavviklingen har dette tatt noe tid, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold til Dagbladet.no

22-åringen skal ha hatt med seg passet sitt og en pengesum da hun forsvant. Politiet tror også at hun tok med seg mobiltelefonen. Kvinnen ble først meldt savnet etter en uke av sin mann, ettersom hun ofte kunne være vekke flere dager uten å gi beskjed.

Politiet har fått få tips i saken, noe som har gjort etterforskningen vanskelig.

– Dette er ikke en drapsetterforskning. Vi har ikke noe lik og vi har jo et håp om at hun kan dukke opp. Men vi må holde åpen for at verst tenkelig alternativ kan være mulig. Ettersom tiden går blir det stadig mer sannsynlig at noe kriminelt har skjedd, sier Krogvold.

Privatetterforsker
Familien til tobarnsmoren som har vært savnet fra sitt hjem i Bergen i snart tre uker, synes ikke politiet gjør nok for å finne henne. Nå vil slektningene engasjere privatetterforsker, skriver NTB.

Familien samlet seg onsdag kveld for å diskutere hva de skal gjøre, og hvilken privatetterforsker de skal kontakte, skriver Bergens Tidende.

- Vi vet det er dyrt med privatetterforsker, men vi har støtte fra hele det vietnamesiske miljøet i Bergen, sier Thanh Thuy Thi Do, tanten til Dung.

- Ikke i Vietnam
Vietnamesiske myndigheter avviser at kvinnen har reist tilbake til Vietnam. På landsbygda i Vietnam er familien fortvilet over at småbarnsmoren er forsvunnet i et land langt borte.

Advokaten som bistår Dungs ektemann opplyser at det for ektemannens del ikke har vært noe tema å engasjere privatetterforsker.

- Så langt har ikke vi satt spørsmålstegn ved politiets arbeid. At Kripos nå er koblet inn i saken, tar vi til etterretning, sier advokat Mikkel Mundal til NTB