Kripos kobles inn

Kripos er koblet inn etter at et uregistrert lik er funnet på kirkegården ved Ål kirke. Politiet utelukker ikke at vedkommende er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vet rett og slett ingenting. Derfor undersøker vi nå saken grundig, men vi håper og tror at vi vil finne en naturlig årsak, sier politiadjutant Hedda Obstfelder i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Liket ble funnet torsdag og lå rett under torva. Liket, som trolig er en kvinne på om lag 160 centimeter, lå mellom to graver. Det lå grunt begravet og raste ned i en grav som ble åpnet ved siden av, skriver Hallingdølen.

Usikker tid

Rettsmedisinsk institutt har i en foreløpig uttalelse om liket sagt at det er usikkert hvor lenge kvinnen har vært død.

- Men det kan ha vært i årevis. Vi vet ikke, sier Obstfelder, som i mangel på en tidsreferanse også mener det er vanskelig å koble funnet opp mot savnede personer. Likevel har politiet nå startet arbeidet med å sjekke savnede personer fra perioden mellom 1998 og 2002.

Obstelder sier til NTB at en mulig årsak til at kirkevergen ikke har kjennskap til liket, er at han har vært kort tid i stillingen. Dette avviser kirkeverge Kjellfred Dekko.

- Jeg har jobbet her i nær ett år, men i tilsvarende stilling i årevis. Dessuten har vi folk her som har jobbet i 15-20 år og som sørger for kontinuiteten, sier han til NTB.

Skjult av uvedkommende

Han sier han vanskelig kan tro annet enn at liket er skjult der av uvedkommende, og at politiet dermed står overfor en kriminalsak.

- Vi har uhyre strenge regler for registrering av graver. Det skal ikke gjøres feil, og det vil forundre meg veldig om dette skyldes en feil fra vår side, sier han.

Dekko mener noe av det mest påfallende er at liket var veldig helt og at det ikke var spor etter en kiste:

- Det hender vi finner rester av knokler og kiste når vi åpner en grav. Men dette lignet ingenting jeg har sett tidligere, sier han.

NTB