Kripos koblet inn i letingen etter savnede Anja (21)

Politiet sjekker telefon- og nett-trafikk. Stor leteaksjon foreløpig resultatløs.

STOR LETAKSJON: Nærmere 200 personer leter i dag etter den savnede kvinnen ved  byfjellet Aksla. Foto: Sunnmørsposten / NTB Scanpix
STOR LETAKSJON: Nærmere 200 personer leter i dag etter den savnede kvinnen ved byfjellet Aksla. Foto: Sunnmørsposten / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er nå gått to døgn siden den siste sikre kontakten med Anja Weløy Aarseth (21). Hun dro onsdag ettermiddag fra bestemorens hus i bil for en joggetur ved byfjellet Aksla i Ålesund.

Klokka 17 onsdag hun snakket med sin mor på mobiltelefon, men etter dette er det ikke kjent at noen har sett eller hørt fra henne.

21-åringens familie meldte henne savnet i 12-tida torsdag. Kort tid etter satte politiet i gang en leiteaksjon som gradvis har blitt trappet opp. I 17.30-tida i kveld var 21-åringen ennå ikke funnet.

Parallellt med selve leitinga må politiet nå ta høyde for at det kan ha skjedd noe kriminelt - selv om ingenting tyder på det så langt. To Kripos-etterforskere er nå koblet inn for å bistå Ålesund-politiet med det omfattende kartleggignsarbeidet.

Sjekker netttrafikk Bilen kvinnen kjørte ble funnet parkert ved en natursti som er et naturlig utgangspunkt for en joggetur. Bilen er tatt inn til Ålesund politistasjon for tekniske undersøkelser.

Politiet gjennomgår også kvinnens nettrafikk og saumfarer blant annet hennes Facebook-profil, i håp om at det der finnes spor om hvor hun kan befinne seg.

- Vi har startet undersøkelser av Anjas PC, og vi har bedt om få tilgang til hennes telefontrafikk. Selve mobiltelefonen har vi ikke, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

Kripos-etterforskerne bistår i dette arbeidet.

- Kripos bistår med taktisk bistand i forbindelse med etterforskningsdelen. Vi kjører et parallelt løp til leteaksjonen der vi gjennomfører både avhør og teknisk sporing, sier politiadvokat Skovly.

Mange avhørt Til nå har politiet avhørt omkring 20 personer og planlegger en dør-til-dør-aksjon. Etterforskerne har fått en rekke tips, men ingen opplysninger har vært konkrete nok til å hjelpe dem særlig på vei.

Skovly gjør det klart at politiet ikke leter etter bestemte andre personer i saken - utover den savnede Anja.

- Vi har ikke noe tips som går på at hun skal ha vært sammen med noen, sier politiadvokaten.

- Den siste observasjonen av personen er da hun forlater bostedet hos bestemor for å jogge. Opplysninger tyder på at bilen hennes er blitt parkert og joggeturen påbegynt mellom 19 og 1940. Vi har så langt ingen holdepunkter for at det skal være noe kriminelt som har skjedd, understreker Skovly.

Store mannskaper Store letemannskaper har søkt etter 21-åringen gjennom natta, og et varmesøkende politihelikopter fra Oslo har saumfart det aktuelle området.

SAVNET: Anja Weløy Aarseth (21) har ikke vært i kontakt med familien siden hun la ut på joggetur onsdag kveld. Foto: Privat
SAVNET: Anja Weløy Aarseth (21) har ikke vært i kontakt med familien siden hun la ut på joggetur onsdag kveld. Foto: Privat Vis mer

Fredag formiddag byttet politiet ut søkemannskapet som var ute natt til fredag, med uthvilte mannskaper, skriver NTB.

- Det er satt inn 80 mann fra Heimevernet, 20 fra Sivilforsvaret, 31 fra Røde Kors, to redningshunder og to båter fra Redningsselskapet. Båtene gjør strandsøk og sjekker ved kaier på nordsiden av Aksla. Samtidig samler vi informasjon fra publikum, opplyste operasjonsleder Arild Reite i Sunnmøre politidistrikt til NTB tidligere i dag.

Leitinga fortsetter i kveld Søket etter den savnede kvinnen vil fortsette utover kvelden og i morgen.

- Vi gjennomfører finsøk i et nokså stort og litt kronglete område. Vi har ikke fått finsøkt mer enn en tredjedel av fjellet, og må også bruke morgendagen, sier Skovly til Dagbladet.

21-åringens pårørende ivaretas av to pårørendekontakter.

- Familien har det tøft. Vi passer på å holde dem løpende orientert, sier Skovly.

Den savnede er student ved høyskolen i Ålesund. Ifølge NTB ble et studentarrangement ved høyskolen torsdag avlyst, og flere av medstudentene har deltatt i leitinga. Studenthuset Banken holdt torsdag kveld åpent for dem som hadde behov for et sted å være og for å snakke med andre studenter.