Kripos leter etter drapsvåpen

KRISTIANSAND (Dagbladet): Etterforskere fra Kriminalpolitisentralen (Kripos) i Oslo leter nå etter drapsvåpenet i området der Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet drept i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vet foreløpig ingenting, sa politiinspektør Magnus Andreassen til Dagbladet, da han i dag var på vei inn til åstedet.

- Fem åstedsgranskere arbeider nå på åstedet. Tre etterforskere er fra Kripos i Oslo, og de øvrige fra det lokale politikammeret.

Etterforskerne som er kommet til Baneheia søker blant annet etter et mulig drapsvåpen, melder NTB. De fem etterforskerne skal være med på å finkjemme et flere kvadratkilometer stort område rundt åstedet. Politiet har så langt ingen sikre spor i saken, men kriminalsjef Arne Pedersen i Kristiansand politidistrikt bekrefter at etterforskerne samler tekniske spor og at de leter etter et bestemt drapsvåpen.

Store deler av det populære turområdet Baneheia er nå avsperret. 200 soldater fra Heimevernet overvåker politisperringene, men det er lite trafikk på stien som normalt er en av hovedinnfartsårene til området. Enkelte beboere i området har likevel tatt turen opp, men snur når de møter politiets sperringer.

Både taktiske og tekniske etterforskere fra Kripos bistår i etterforskningen av drapssaken. Det hører til sjeldenhetene at Kristiansand-politiet ber om hjelp fra Kripos. De tidligere anledningene har vært Caledonien-brannen i 1987 og eksplosjonen i Aladdin kino i 1980.

LETER ETTER VÅPEN: To åstedsgranskere henter nytt utstyr fra en Kripos-bil parket noen hundre meter fra åstedet.