Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kripos lyver

SANDEFJORD (Dagbladet): Atle Hamre hevder at en sentral Kripos-etterforsker lyver. Etterforskeren hevder Hamre tilsto han presset Tor Christensen for penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den angivelige tilståelsen var det siste kortet aktor Alf Martin Evensen la fram for retten. Etter hva Dagbladet erfarer, mener Kripos at Hamre og hans forsvarer forsøker å sverte Kripos, for å få fokus bort fra Hamre og utpressingssaken.

Kjempet med tårer

I går kjempet Hamre med tårene da Evensen fortalte om tilståelsen Hamre skal ha kommet med overfor førstebetjent Torbjørn Sande mens Hamre satt i varetekt i Sem kretsfengsel i fjor sommer.

Nedbrutt

- Klokka 13.40 kom en fengselsbetjent bort til meg og sa at Sande og min kone Trude var på vei til fengselet. Jeg var svært nedbrutt på denne tida, og jeg så virkelig fram til å møte Trude, fortalte Hamre i retten.

Trude kom imidlertid aldri. I stedet skal Sande ha ringt over seks timer seinere og fortalt at noe var i veien slik at de ikke kunne komme. Da ble Hamre helt ute av seg, men ifølge travkuskens rettsforklaring kom han aldri med noe tilståelse.

- Det jeg sa var at «hvis du hadde sagt at Trude sto utenfor her nå, og at jeg kunne få komme hjem, skulle jeg påtatt med en masse skyld bare jeg kunne få komme meg ut», sa Hamre i retten.

Han anklager også Kripos-betjenten for å ha vært løsmunnet i selskapslivet.

- Overfor venner skal betjenten ha fortalt at han slutter som politimann dersom jeg ikke blir dømt, sa Hamre. Forsvarer Morten Kjensli bekrefter at de har stevnet et vitne som kan bekrefte dette.

Store sprik

Ledelsen ved Kriminalpolitisentralen ville i går ikke kommentere Atle Hamres påstander overfor Dagbladet. Etter det Dagbladet erfarer, hevder Kripos at Hamre ringte opp betjenten og tilsto over telefonen.

- Dersom en Kripos-betjent skjønner at han er i ferd med å få en tilståelse, er det vanlig at han rykker ut umiddelbart. Det undrer meg veldig at det ikke ble gjort i dette tilfellet, sier Hamres forsvarer, Morten Kjensli, til Dagbladet.