Kripos må undersøke drapsåsted med gassmaske

En gåte for politiet hvordan siktede (62) klarte å oppholde seg i en leilighet full av CS-gass i flere timer.

TREKKER FRISK LUFT: De tekniske undersøkelsene på drapsåstedet der Olav Kildal (58) ble knivdrept, må undersøkes med masker fordi det ble benyttet CS-gass under politiaksjonen i går kveld og i natt i et forsøk på å få siktede ut. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD
TREKKER FRISK LUFT: De tekniske undersøkelsene på drapsåstedet der Olav Kildal (58) ble knivdrept, må undersøkes med masker fordi det ble benyttet CS-gass under politiaksjonen i går kveld og i natt i et forsøk på å få siktede ut. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| MO I RANA (Dagbladet): Da politiet gikk til væpnet aksjon og gikk til pågripelse av mannen (62) de mener knivdrepte politioverbetjent Olav Kildal (58) i Mo i Rana i går, ble politistyrkene møtt med en mann med kniv.

- Han hadde kniven i hånda da han ble pågrepet. Han satte seg til motverge, men pågripelsen gikk uten dramatikk, sa krimsjef Arne Hammer i Salten politidistrikt på en pressekonferanse i Mo i Rana i ettermiddag.

De har tatt over etterforskningen i og med at politimannen Olav Kildal ble drept på jobb under det som skulle være et rutineoppdrag med transport av en psykiatrisk pasient i Helgeland politidistrikt i går.

Mannen skulle egentlig hentes tirsdag, men siden mottaket på Nordlandssykehuset avdeling for psykiatri i Bodø var sprengt, utsatte man det til onsdag, opplyste politimester Håvard Fjærli i Helgeland politidistrikt på en pressekonferanse i ettermiddag.

Razzia i 1995Da Kildal og politistudenten kom inn i gangen ble 58-åringen stukket ned med flere stikk av det som antas å være en fiskekniv. Politistudenten som var med på oppdraget løp ut og varslet sine kolleger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer