Spredning av nakenbilder

Kripos øker innsatsen mot spredning av nakenbilder

Skal inn i skolen.

UNDERVISNINGSOPPLEGG: Ved hjelp av en rekke videoer skal Kripos nå undervise ungdomsskoleelever om spredning av nakenbilder på nett. Video: Kripos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Deling av nakenbilder på nett har blitt et samfunnsproblem, mener politiet. Nå trapper de opp kampen mot spredning av bilder blant unge.

En undersøkelse gjennomført av Norstat for NRK i fjor, viste at nesten halvparten mellom 18 og 30 år hadde sendt nakenbilder eller seksualisert innhold av seg selv via mobilen eller Internett.

Seinest i desember meldte politiet i Vestfold at til og med barn under ti år sender nakenbilder til hverandre via sosiale medier.

Politioverbetjent Hege Skar mente den gang at mange foreldre kan være naive når det kommer til hva deres barn foretar seg på sosiale medier.

Skal inn i skolen

Til tross for den store oppmerksomheten rundt temaet, er det ifølge Kripos mange som ikke vet at det er straffbart både å ta, oppbevare og dele disse bildene.

For å hanskes med problemet lanserer de derfor et undervisningsopplegg for ungdomsskoleelever, som skal gjennomføres fra månedsskiftet januar/februar og ut mars måned. Undervisningsopplegget er lagt opp som tre filmer, der hver av filmene presenterer et dilemma tilknyttet tematikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer