DRAP: Her, i denne firemannsboligen, ble en mann i 20-årene funnet drept i natt. En 43 år gammel mann er siktet. Foto: TOR KEISER
DRAP: Her, i denne firemannsboligen, ble en mann i 20-årene funnet drept i natt. En 43 år gammel mann er siktet. Foto: TOR KEISERVis mer

Kripos på plass på Notodden

Saumfarer huset der en mann i 20-årene er funnet drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tekniske etterforskere fra Kripos og lokale kriminalteknikere saumfarer torsdag boligen på Notodden der en mann i 20-årene er funnet drept.

En 43 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet på Notodden i Telemark. Mannen tok selv kontakt med politiet klokken 00.21 natt til torsdag og meldte fra om hva som hadde skjedd i leiligheten hans.

- Den siktede er brakt inn til sentralarresten, og vi følger opp ham på vanlig vis, sier visepolitimester Runar Karlsen i Telemark politidistrikt til NTB.

Mannen vil få anledning til å forklare seg i løpet av torsdag ettermiddag. Politiet tar sikte på å fremstille ham for fengsling i løpet av fredag. De vil gjerne komme i kontakt med vitner eller andre som kan ha opplysninger i saken.

Kjente hverandre

Det var en mann i 20-årene som ble funnet død i firemannsboligen på Notodden da politiet ankom åstedet. Den avdøde er ennå ikke formelt identifisert.

- Vi har ennå ikke fått brakt på det rene identiteten til den avdøde, men vi jobber ut ifra en formening om at vi vet hvem dette er, sier Karlsen.

43-åringen har tidligere vært i kontakt med politiet, og det er også klart at siktede og den avdøde 20-åringen, som også er fra Notodden, kjente hverandre fra før. Den avdøde vil bli fraktet til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om hendelsesforløpet, men har brakt inn flere personer til avhør.

Funnet gjenstand

- Det dreier seg om en firemannsbolig, og det var personer til stede i noen av de andre leilighetene. Disse personene har vi nå gjennomført vitneavhør av, opplyser visepolitimesteren.

Han ønsker foreløpig ikke å oppgi hvordan avdøde ble drept, men forteller at politiet har funnet en gjenstand som de setter i forbindelse med selve drapshandlingen.

Den siktede 43-åringen har fått oppnevnt advokat Borgar Weiding som forsvarer.

(NTB)