FUNNET DØD: Åtteåringen ble funnet død i hjemmet på Sotra mandag kveld. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FUNNET DØD: Åtteåringen ble funnet død i hjemmet på Sotra mandag kveld. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Kripos på vei til Sotra etter barnedødsfall

Det er funn på stedet som gjør at politiet ber om bistand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet). Politiet som etterforsker dødsfallet til åtteåringen på Sotra i Hordaland har bedt om bistand fra Kripos. Det bekrefter lensmann Odd Dale overfor TV 2.

Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt hjem mandag kveld. Det er funn på stedet som gjør at politiet nå ber om bistand fra Kripos.

- Det er noe på stedet som våre krimteknikere var interessert i å se nærmere på, og vi har derfor bedt om bistand, sier Dale til Dagbladet.

Politiet har så langt vært svært sparsomme med opplysninger rundt omstendighetene til dødsfallet. Etter at obduksjonsrapporten var klar tirsdag, opplyste politiet at de var kjent med dødsårsaken, men at det ikke var mulig å konkludere med hva som skjedde i forbindelse med dødsfallet.

- Mistanken om det skal ligge noe kriminelt bak har ikke blitt forsterket. Vi har ikke fått nok til å kunne trekke noen konklusjoner den ene eller den andre veien, sier Dale.

Sviglinskaja var litauisk statsborger. Politiet har  vært i kontakt med politiet i Litauen for å sjekke rullebladet til involverte parter. Det tas også analyser av DNA, fingeravtrykk og elektroniske spor som kan si noe om bevegelser i området.