Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kripos, politiet, Skatt Øst og Nav i storaksjon: Flere pågrepet i morgentimene.

Aksjonen pågår fortsatt.

FLERE TATT: - Det pågår nå på morgenen en større politiaksjon, ledet av Kripos, sier presseansvarlig i Kripos, Ida Dahl Nilssen, til Dagbladet. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADET
FLERE TATT: - Det pågår nå på morgenen en større politiaksjon, ledet av Kripos, sier presseansvarlig i Kripos, Ida Dahl Nilssen, til Dagbladet. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det pågår nå på morgenen en større politiaksjon, ledet av Kripos, i samarbeid med flere politidistrikter, skatteetaten og Nav. Det er gjort flere pågripelser, og flere er på gang, sier presseansvarlig i Kripos, Ida Dahl Nilssen, til Dagbladet.

Dagbladet får bekreftet at flere av de pågrepne skal være involvert i renholds- og budbilfirmaer, og varetransportfirmaer som også driver med renhold.

- Som Lime-saken Flere kilder sammenlikner dagens aksjon med den såkalte Lime-saken i volum.

Også i den saken samarbeidet Kripos, Skatteetaten og NAV med flere politidistrikter. Aksjonen har også omfattende bistand fra Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Sammen aksjonerte de i fjor mot Lime-matbutikker over hele Østlandet i en sak der det skal være funnet både økonomisk kriminalitet og sosial dumping. 13 personer er i det sakskomplekset siktet for menneskehandel.

Ordknappe Ida Dahl Nilssen i Kripos ønsker ikke å gå inn på grunnlaget for storaksjonen i dag.

Det vil bli avholdt en pressekonferanse klokka 15.

Utgangspunktet for aksjonen skal være grov økonomisk kriminalitet.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!