Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kripos-rapport: Tiltalte (16) søkte på skolemassakre i dagene før dobbeltdrapet

Den 16 år gamle gutten som er tiltalt for dobbeltdrapet i Kristiansand, søkte en rekke ganger på skolemassakre på internett, ifølge en Kripos-rapport.

VIL IKKE KOMMENTERE: Svein Kjetil Stallemo er oppnevnt som forsvarer for 16-åringen, som er tiltalt for dobbeltdrapet i Kristiansand. Han ønsker ikke å kommentere en ny Kripos-rapport. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
VIL IKKE KOMMENTERE: Svein Kjetil Stallemo er oppnevnt som forsvarer for 16-åringen, som er tiltalt for dobbeltdrapet i Kristiansand. Han ønsker ikke å kommentere en ny Kripos-rapport. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juni ble han dømt til 11 års forvaring i Kristiansand tingrett for å ha drept Jakob Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) ved Wilds Minne skole. Når ankesaken kommer opp for Agder lagmannsrett tirsdag, står forvaringsspørsmålet sentralt.

I en tilleggsrapport fra Kripos datert 2. juli, går det fram at man har sett nærmere på datasøkene til tiltalte. De viser at han viste interesse for skolemassakre i dagene før drapene, melder TV 2.

Ifølge rapporten gjorde han 81 søk på skolemassakre de siste seks dagene før drapene. Det kommer også fram at 16-åringen skal ha gjort 146 søk på drap/terror i de to månedene før han ble pågrepet. Rapporten tar også for seg at den tiltalte tok jegerprøven i fjor vår.

Aktor, statsadvokat Jan Tallaksen ved Agder statsadvokatembetet, sier at rapporten blir et tema i retten. Tiltaltes forsvarer, advokat Svein Kjetil Stallemo, ønsker ikke å kommentere rapporten.

Lagmannsretten skal bare behandle straffenivået og ikke skyldspørsmålet, siden tiltalte har erkjent at han utførte drapene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!