Kripos sender fire mann til Kongo

Landets myndigheter har bedt norsk politi om bistand.

Tjostolv Moland Foto: Øistein Norum Monsen
Tjostolv Moland Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dette bekrefter Kripos i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Kongolesiske myndigheter har bedt om norsk bistand for å klarlegge omstendighetene rundt dødsfallet av Tjostolv Moland. Kripos sender i den forbindelse et team for å bistå obduksjonen i Kongo.
 
- Kripos er positive til anmodningen fra kongolesiske myndigheter om å bistå under obduksjonen, sier politiadvokat Per Zimmer i Kripos.
 
Målet er å få klarhet i omstendighetene rundt Molands død, skriver etaten
 
Fire mann - Vi har iverksatt innledende etterforskning, og teamet på fire personer gjør nå de praktiske forberedelsene i forkant av reisen, sier Zimmer.
 
Kripos håper å få sendt ned mannskap i løpet av det neste døgnet, men kan utover dette ikke si noe om hva man forventer av undersøkelsene i Kongo.  
 
- Vi er positive til henvendelsen fra myndighetene i Kongo. Dette bidrar til å styrke det internasjonale samarbeidet, og vil forhåpentligvis bringe klarhet rundt omstendighetene rundt dødsfallet, sier Zimmer.

- Mistenkeliggjort Joshua French sier til Dagbladet i ettermiddag at han tar døsfallet til sin kamerat Tjostolv Moland svært tungt.

- Men jeg frykter for at jeg vil bli mistenkeliggjort - at det blir 2009 en gang til. Jeg er vant til å bli mistenkeliggjort, jeg har vært igjennom dette før, jeg frykter 2009 en gang til men jeg klarer meg greit, sier French.

Kongolesiske myndigheter ser på French som en mulig mistenkt etter Molands død. Han har vært gjennom gjentatte avhør siden bestekameraten ble funnet død på cella søndag.