Kripos sikrer alle spor

Politiinspektør Sturla Osen i Kripos sier de nå sikrer seg alle elektroniske spor fra Geiranger den dagen Josephine Grubben forsvant. - Jeg er her for å forberede, dersom det skulle vise seg å være en kriminalsak, sier Osen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Osen er i Geiranger for å hjelpe det lokale politiet med deres arbeid, men også for å sikre eventuelle spor dersom det skulle vise seg at det er en kriminalsak.

Nå sikrer de seg loggene til mobiltelefonselskapene og alle banktransaksjoner blir tatt vare på av selskapene selv.

- Dersom det viser seg at det er en kriminell handling, så kan vi hente ut opplysningene, sier Osen.

De sikrer seg også lister over hvem som bodde på overnattingsstedene i turistbygda onsdag og torsdag. Disse opplysningene vil de hente ut nå.

Kartlegger hva som skjedde torsdag

Fremdeles står politiet uten et eneste spor i hva som har skjedd med den 18 år gamle nederlandske jenta. Hun forlot sin arbeidsplass, Hotel Utsikten i Geiranger, torsdag morgen klokka 08. Etter det tidspunktet har politiet ingen observasjoner, eller spor etter henne.

- Det er meget spesielt at vi ikke har noen håndfaste spor etter henne. At ingen har sett henne, sier Osen.

Han opplyser at de har vært i kontakt med flere personer som har vært ute i det samme turområdet, som den savnede 18-åringen hadde fortalt hun skulle gå i. Men ingen av dem har observert Josephine Grubben.

- Vi forsøker nå å kartlegge hvem som var i sentrum av Geiranger den aktuelle torsdagen. Det bor 250-300 mennesker i Geiranger, og det skal ikke ha vært så mange turister her den dagen, sier Osen.

Kontakter hyttefolket i kveld

I kveld starter politiet med en rundspørring på alle hyttene i området, for om mulig å få vite om noen på hyttene kan ha observert henne. Rundspørringen på hyttene vil fortsette i morgen.

- Jeg håper at vi på en eller annen måte finner henne, slik at vi slipper å ha en uløst sak, sier Osen. I dag var han med helikopter og fløy over området det søkes i.

- Det er utrolig mange steder hvor hun kan ha falt utfor, sier Osen.

Over 100 personer har deltatt i søket etter den savnede jenta i dag.

<B>LETER VIDERE: Både fjellklatrere fra den alpine redningstjenesten og lokale kjentmenn tar del i letingen etter den savnede 18-åringen fra Nederland, Josephine Grubben
<B>SIKRER SPOR: Politiinspektør Sturla Osen i Kripos er i Geiranger for å sikre spor i tilfelle forsvinningen skulle vise seg å være en kriminalsak.