KRIPOS starter egen analysegruppe

ÅLESUND (Dagbladet): En svensk gjerningsmannsprofil har gitt politiet viktig kunnskap om Trude Espås' drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå etablerer KRIPOS en egen gruppe med tre politifolk og en psykolog som skal avdekke psyken og personligheten til gjerningsmenn i store kriminalsaker.

Den nye gjerningsmannsprofilgruppen, som internt i KRIPOS bare kalles GMP-gruppen, skal analysere drapssaker, serie-voldtekter eller - branner. Sentrale KRIPOS-kilder sier til Dagbladet at de har store forventninger til den nye gruppen.

En gjerningsmannsprofil ble for første gang laget i Trude Espås-saken.

Erfaringene har vært positive, analysen har gitt etterforskerne viktige holdepunkter om mannen de leter etter blant 5000-7000 nordmenn og turister som var i Geiranger den aktuelle dagen.

Håndverker

De svenske ekspertene trakk sine konklusjoner på bakgrunn av funn på åstedet og vitneforklaringer. De mener gjerningsmannen har et yrke som krever gode ferdigheter og at han er praktisk anlagt, kanskje en håndverker.

De mener også at han er den organiserte typen gjerningsmann. Han ser ut til å ha vært på utkikk etter et offer, og å ha planlagt forbrytelsen sin.

- En begavet, skrytende og pertentlig person uten rusproblemer har tatt livet av Trude Espås, konkluderte svenskene. De gikk ut fra at han er kriminelt, voldelig belastet, men ikke nødvendigvis har begått drap tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer