Kripos til Førde i natt

52-åring forsvant etter julebord. Lensmannen bekrefter mistenkelig dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lensmannen i Førde bekreftet søndag kveld at funnet av en død mann i ettermiddag etterforskes som mistenkelig dødsfall. Mannen er ikke offisielt identifisert, men en ordknapp lensmann sa på en pressekonferanse i kveld at det er "svært trolig" at den døde mannen er identisk med 52-åringen som ble meldt savnet etter et julebord i natt.

Det var en hundepatrulje som fant mannen klokka 18.10.

Kripos har i natt vært på stedet der mannen ble funnet, og han er sendt til obduksjon, får Dagbladet.no opplyst ved Fjordane politidistrikt. 

Skader

- Den avdøde har skader som er forenlige med et fall fra en mur ved funnstedet. Det har imidlertid ikke meldt seg noen vitner til hendelsen. Vi har derfor etter føre var-prinsippet bedt om teknisk bistand fra Kripos, sa Fonn.

Politiet har ikke gått ut med opplysninger om mannen døde der han ble funnet.

Klokka 02.07  fikk politiet melding om en mann som virket forkommen eller beruset på veien mellom sentrum og om Kronborg-området, der den døde manne ble funent i kveld. En politipatrulje dro ut i natt, men fant ikke mannen  som det da hadde blitt ringt inn en melding om.

Det var i ettermiddag  at den 52 år gamle mannen  ble meldt savnet da han ikke var kommet hjem til Florø etter  julebord på utestedet Pikant i Førde sentrum.

 MISTENKELIG DØDSFALL:  Her finner politiets hundepatrulje den døde mannen klokka 18.10 i kveld, i Hafstadvegen ved firmaet Biltreff en kilometer fra restuaranten der han sist ble sett på julebord i Førde sentrum. Foto: Frank Karlsen.
MISTENKELIG DØDSFALL: Her finner politiets hundepatrulje den døde mannen klokka 18.10 i kveld, i Hafstadvegen ved firmaet Biltreff en kilometer fra restuaranten der han sist ble sett på julebord i Førde sentrum. Foto: Frank Karlsen. Vis mer

Det er ingen andre meldinger om savnede personer i Førde det siste døgnet. Mannen ble funnet død i Hafstadvegen ved tomta til firmaet Biltreff, en kilometer på oppsiden av restauranten.

Kripos til Førde i natt
HER SKJEDDE DET: Punkt 1 er utestedet Pikant i Førde sentrum, ved elva Jølstra, der 52-åringen var på julebord. Ved punkt 2 om lag en kilometer langs E39, ble mannen funnet død.
MISTENKELIG DØDSFALL: Kripos komemr til Førde i natt for å bistå med etterforskningen av et mistenkelig dødsfall, opplyste lensmann Kjell Fonn (til venstre) og førstebetjent Dag Øyen på en pressekonferanse emd kveld. Mannen forsvant natt til søndag fra et julebord på utestedet Pikant i Førde sentrum, og ble funnet død en kilometer defra klokka 18.10 i kveld.