Kripos tror det blir flere storaksjoner

Kripos sier organiserte kriminelle miljøer i større og større grad bruker legale virksomheter for å begå og skjule alvorlige kriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 150 tjenestemenn gjennomførte i dag en koordinert razzia på hele Østlandet mot dagligvarekjeden Lime. Flere butikkledere og forretningsmenn siktet for menneskehandel, svarte millioninntekter og store bedragerier.

- Vi ser at organiserte kriminelle miljøer i større og større grad bruker legale virksomheter for å begå og skjule alvorlige kriminalitet, sier avdelingsleder for taktisk avdeling i Kripos, Eivind Borge, til Dagbladet. Han sier Kripos har bistått i etterforskningen mot matvarekjeden Lime.

Tror på flere storaksjoner —Sånn som saken nå framstår så bekrefter denne saken nettopp det vi har advart mot, sier Borge.

Borge sier at en bekjempelse av dette fenomenet er høyt prioritert og at vi nå trolig vil se flere storaksjoner mot kriminelle miljøer som forsøker å etablere seg i næringslivet.

— Når vi har satt så stort og tungt fokus på dette, så vil man se flere konkrete saker og operasjoner mot disse miljøene, sier Borge. Han sier at forbrukerne må ta et større ansvar når de kjøper billige tjenester og varer.

Kripos advarer — Når man kjøper en bilvask for hundre kroner så bør man forstå at noe er galt. Samtidig kan jeg forstå at det er vanskelig for forbrukerne å forstå at dagligvarehandel kan være skalkeskjul for kriminalitet. Samtidig er det viktig at forbrukerne forstår trusselbildet, sier Borge. Han sier det nå er viktig at næringen selv tar oppgjør med de kriminelle miljøene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer