Kripos tror Lommemannen kan bo i Moss

Tror på gjennombrudd snart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kripos tror at Lommemannen kan være bosatt i Moss, ha familie der eller på andre måter være tilknyttet østfoldbyen.

Bakgrunnen for Kripos\' antakelser er uttalelser Lommemannen selv skal ha kommet med i forbindelse med misbruk av en gutt i 1997.

- Vi har den siste tiden konsentrert oss mye om mannens bevegelser forut for 2000. Dette har avdekket et mønster som viser at mannen åpenbart er godt kjent i Bergen og Moss. Lommemannen kan være bosatt i Moss, han kan ha familie i Moss, eller på andre måter være tilknyttet stedet, sier taktisk etterforskningsleder, overbetjent Håvard Aksnes i Kripos, til Moss Avis.

Det var 5. april 1997 nord for Bergen at Lommemannen antastet en gutt. Mannen skal ha uttalt «Jeg kommer fra Moss». Aksnes viser dessuten til en hendelse på Kambo i Moss 9. mai 1995. Da skal flere gutter ha blitt kontaktet, og en gutt manipulert til å «hjelpe» Lommemannen mens andre holdt vakt. Lommemannen misbrukte gutten under påskudd av hjelp til å skifte en bandasje på låret.

- Dette skjedde på en tid da Lommemannen var svært aktiv i bergensområdet. Turen til Moss bryter med alt annet mønster. Hvorfor reiser han til Moss akkurat denne dagen? Han må ha hatt en spesiell grunn for å reise nettopp til Moss. Og hendelsen skjedde på et sted som antakelig avkrever lokalkunnskap, sier Aksnes.

Lommemannens siste kjente overgrep skjedde i Skjolden i Luster 14. juni 2006. Lommemannen har i tolv år forgrepet seg på minst 160 mindreårige barn.

Etterforskningsgruppen i Kripos har Lommemannens DNA, og regner med å løse saken ved hjelp av tips fra publikum.

(NTB)

SNART TATT?: Kripos håper de snart har tatt Lommemannen, her trolig foreviget av et overvåkingskamera.