KNUST RUTE: Kriminalteknikere fra Kripos gjorde i går undersøkelser i sokkeletasjen i boligen der åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
KNUST RUTE: Kriminalteknikere fra Kripos gjorde i går undersøkelser i sokkeletasjen i boligen der åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død. FOTO: PAUL S. AMUNDSENVis mer

Kripos undersøkte knust rute etter barnedødsfall

Fant knust rute i døra inn til leiligheten der åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død for en uke siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 SUND (Dagbladet): Lensmann Odd Dale i Askøy, Sotra og Øygarden sier til Dagbladet at det er spesielle funn i leiligheten som gjorde at han ønsket kriminalteknikere fra Kripos til å gjøre egne undersøkelser, i tillegg til det kriminalteknikere fra Hordaland har gjort tidligere.

Knust rute Han vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger om at det var ei knust rute i døra inn til leiligheten, på høyde med dørlåsen innenfor. Leiligheten skal forøvrig ikke ha vært preget av at det har foregått kamp der. Moren og datteren bodde aleine i sokkeletasjen i huset i Sund kommune på Sotra.

- Kriminalteknikerne fra Kripos har sett nærmere på noen detaljer. Vi kan fortsatt ikke utelukke at hun er utsatt for en kriminell handling. Vi har fått den bistand vi ba om. I tillegg samler vi inn trafikkdata fra fotobokser, telefontrafikk og alle de opplysninger vi har fått gjennom avgjør av vitner, naboer til moren og datteren og jentas venner. Ingen personer har status som siktet i denne saken, sier Dale.

Hjelp fra Litauen Politiet i Hordaland har også fått hjelp av politiet i Litauen hvor moren og faren til den åtte år gamle jenta er fra.

- Vi har fått svar på våre spørsmål om de involvertes bakgrunn i hjemlandet. Når alt materiale er hentet inn må alt dette analyseres nøye. Vi har et håp om at vi kan komme til en konklusjon om hva som skjedde med jenta, men det er ikke helt sikkert, sier lensmann Odd Dale.

Politiet arbeider med to teorier, det ene er om hun er utsatt for et drap med ukjent gjerningsmann, eller om forklaringen finnes i en personlig tragedie. Et eget dataprogram brukes for å legge inn vitneforklaringer og tidslinjer fra trafikkdata for å se om alt stemmer, eller om det er interessante avvik.