KOM HJEM: 20-åringen fra Lillesand kom i går ettermiddag hjem til familien sin. Hun dro med nødpass og nytt etternavn. Her er hun utenfor rettssalen i Cochabamba med sin mor, en slektning og en venninne. Foto: Henning Lillegård
KOM HJEM: 20-åringen fra Lillesand kom i går ettermiddag hjem til familien sin. Hun dro med nødpass og nytt etternavn. Her er hun utenfor rettssalen i Cochabamba med sin mor, en slektning og en venninne. Foto: Henning LillegårdVis mer

Kripos vil avvente reaksjon på rømning fra Bolivia

Visste ingenting om flukten til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Dagbladet avslørte i går at den 20 år gamle kokaintiltalte jenta fra Lillesand kom hjem til Norge i går ettermiddag.

I dag har Kripos diskutert hvordan de skal håndtere den overraskende hjemkomsten.

- Kvinnen er satt under tiltale av bolivianske myndigheter, og Kripos vil derfor avvente utspill fra Bolivia i forhold til at hun nå har returnert til Norge, sier politiadvokat i Kripos, Joakim Staff, i en pressemelding nå.

Nødpass20-åringen fikk nødpass og nytt etternavn, og reiste så fra Bolivia i helga.

Hverken hun eller de to andre tiltalte i saken, Madeleine Rodriguez (23) og Stina Brendemo Hagen (19) har noen formell status hos politiet i Norge.

- Når det gjelder 20-åringens status i Norge, så opplyses det at norsk politi/Kripos har bistått bolivianske myndigheter i deres etterforskning. Kvinnen har status som siktet hva angår denne etterforskningsbistanden, som altså er gjennomført etter anmodning fra bolivianske myndigheter, sier politiadvokat Joakim Staff i pressemeldingen.

Ikke siktetNår Dagbladet spør om dette betyr at hun nå er siktet, sier Kripos at hun fremdeles ikke er siktet i Norge.

- Nei, vi kommer tilbake til det spørsmålet. Hun er siktet i Bolivia, sier informasjonsrådgiver Leiv-Rune Gully til Dagbladet.

Kripos har ikke hatt noen befatning med hennes reise tilbake til Norge.

- Vår etterforskning i saken, hvor siktemålet er å avdekke hvem som på norsk side stod bak forsøket på å innføre en betydelig mengde kokain til Norge i mai 2008, fortsetter på samme måte, sier politiadvokat Joakim Staff i pressemeldingen.

Utover dette og av hensyn til videre etterforskning ønsker ikke Kripos å kommentere saken ytterligere nå.