Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kripos vil løse kapteinsgåten

LARVIK (Dagbladet): Kripos går nå inn for å oppklare hva som skjedde med den døde kapteinen Magnar Solberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har aldri vært i tvil om at Magnar ble kastet over bord. Det har skjedd en kriminell handling. Men hvorfor? spør enken Karin Solberg (62).

Kaptein Solberg forsvant i Atlanterhavet fra kjemikalietankeren «Iver Sovereign» natt til 12. oktober 1987.

I går fikk politiet i Larvik bekreftet at eksperter fra Kriminalpolitisentralen vil bistå i etterforskningen av det som kan være et drap på kapteinen.

Ser an

- Vi skal nå vurdere hvordan vi taktisk skal gripe dette an, sier politiinspektør Magnar Pedersen til Dagbladet.

- Jeg tror at det er stor sjanse for at saken kan oppklares, sier privatetterforsker Harald Olsen til Dagbladet.

Etter alt å dømme ble kaptein Solberg kastet over bord fra «Iver Sovereign».

- Vi har fått overlevert et interessant materiale. Det skal vi umiddelbart gå nærmere gjennom, sier politimester Svein Løsnæs i Larvik politidistrikt.

Det er den tidligere matrosen Severiano Perez som er nøkkelvitne i saken. Han har først nå fortalt hva han virkelig så da klokka nærmet seg halv to om natta den 12. oktober 1987 utenfor USAs østkyst.

I den nye forklaringen hans, som ble tatt opp med advokat til stede i Manila på Filippinene før jul, sier Perez at kapteinen ikke var alene på dekk.

Våget ikke

Da sjøforklaringen ble holdt i Amsterdam etter ulykken, torde ikke matrosen si noen verdens ting. Spørsmålet er om han da ble truet til taushet. Etter hvert spredte ryktene seg i sjømannsmiljøet i Manila om at kaptein Solberg var blitt drept.

Enken har brukt 300000 kroner for å komme til bunns i saken.

Hun hadde bare vært gift med Magnar i to måneder da han ble borte. Han skulle egentlig vært på land, men tok en ekstratur for å hjelpe en annen kaptein.

Det ble skjebnesvangert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media