Kriposbetjent hevder Hamre tilsto

- Atle Hamre innrømmet at han hadde presset Thor Christensen for 5-6 millioner kroner. Han sa «ting tok av», og at han nå ikke hadde noen midler igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hevdet politiførstebetjent Torbjørn Sande fra Kripos ifølge Bergens Tidende da han forklarte seg i Hamre-saken i formiddag. Han sa videre at Hamre tilsto i en telefonsamtale om ettermiddagen 4. juni i fjor. Det står i skarp kontrast til hva Atle Hamre selv har forklart om denne telefonsamtalen.

- Klokka 13.40 kom en fengselsbetjent bort til meg og sa at Sande og min kone Trude var på vei til fengselet. Jeg var svært nedbrutt på denne tida, og jeg så virkelig fram til å møte Trude, fortalte Hamre i retten.

Trude kom imidlertid ikke. I stedet skal Sande ha ringt seks timer senere og fortalt at noe var i veien slik at de ikke kunne komme. Da ble Hamre helt ute av seg, men ifølge travkusken tilsto han aldri å ha presset Thor Christensen for penger.

- Hamre var opptatt av hvordan han kunne komme seg ut av varetekt. Han ønsket å møte meg samme kveld for å gi nye opplysninger. Han hadde en del kort å legge på bordet. Det gjaldt gjeldsbrevet på 10 millioner kroner, og truslene og utpressingen av Thor Christensen, opplyste Sande ifølge Bergens Tidende.

(NTB)