Krisa i Luftfartstilsynet får følger

Stortingsrepresentant Eirin Faldet går nå til det drastiske skritt å kreve full oversikt over stillingshjemler, ansettelser og sykemeldinger i den drøyt tre måneder gamle tilsynsetaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går skrev Dagbladet at de tillitsvalgte vil be samferdselsministeren om hjelp i konflikten med sin egen sjef i Luftfartstilsynet.

- Skremmende, er Faldets kommentar til dokumentaren om Luftfartstilsynet i Dagbladet i forrige uke. Der tegnet ansatte og tillitsvalgte bildet av en statsbedrift med dårlig arbeidsmiljø og kritikkverdig flyfaglig satsing.

«Skrekkregime,» var Norsk Tjenestemannslags betegnelse på etaten. Ap's samferdselspolitiske talskvinne, Eirin Faldet, har selv fått en rekke urovekkende henvendelser.

- Rydd opp

- Nå må det ryddes opp, og det raskt, sier hun til Dagbladet. Hun påpeker hvor viktig det er at etaten som har ansvaret for sikkerheten i norsk luftrom fungerer godt i forhold til Luftfartsverket og flyoperatørene.

- Ikke minst må det ha et godt arbeidsmiljø, sier Faldet.

Hun støtter ønsket om at Samferdselsdepartementet skal gripe inn i konflikten mellom ledelse og ansatte. Som samferdselskomiteens ansvarlige for luftfart, har hun bedt om innsyn i stillingshjemler, hva slags fagfolk som er blitt ansatt det siste året og hvor mange som er sykemeldt.

Raskest mulig

- Jeg vil ha tallene så fort som mulig. For det er viktig at dette ikke får utarte. Da Stortinget vedtok å skille ut Luftfartstilsynet fra Luftfartsverket, var målet å få et mer effektivt tilsyn. Da må selvfølgelig den flyfaglige kompetansen styrkes. Jeg forventer at Stortingets krav om et operativt tilsyn blir fulgt opp, sier Faldet.

Svarene fra Luftfartstilsynet vil danne grunnlag for å ta opp saken i Stortingets samferdselskomité.