Du leser nå Dagbladet Pluss

Krisa lammer vanlige russere

Kjøpekraften går dramatisk ned, og matvareprisene har økt med rundt 30 prosent.

- NEDSATT PRIS: Natasha selger kjøtt på Nekrasov-markedet i St. Petersburg, og merker at kundene har mindre penger. Foto: Sergej Gratsjov.
- NEDSATT PRIS: Natasha selger kjøtt på Nekrasov-markedet i St. Petersburg, og merker at kundene har mindre penger. Foto: Sergej Gratsjov.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST. PETERSBURG (Dagbladet): - Deilig lammelår fra Dagestan, nedsatt pris, kun til deg, herre.

Natasja i kjøttdisken på Nekrasov-markedet i sentrum av St. Petersburg viser bydende fram låret som for bare litt siden løp rundt blant jihadister i fjellene i Nord-Kaukasus. Kanskje ble akkurat dette låret vurdert som et avskjedsmåltid for en kriger som hadde valgt å dra til Syria? Men det havnet altså likevel på disken til Natasha i Nekrasov-markedet, budt fram til nedsatt pris.

Økonomien krymper

- Ja, det er mye vanskeligere å selge kjøtt nå. Alt har blitt dyrere, vi betaler mer for kjøttet, men må selge for nesten samme pris som før. Min fortjeneste er nesten borte, klager Natasha, som ikke vil si etternavnet sitt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.