Anstrengt forhold

Krisa mellom Tyrkia og Tyskland forverres

Tyskland fraråder egne borgere å dra til Tyrkia. Norge endrer ikke sine reiseråd.

IKKE BESTEVENNER: Tysklands Angela Merkel tar imot Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan før G20-møtene tidligere denne måneden. Forholdet mellom de to landene var dårlig da, men har nå blitt enda verre etter at Tyskland nå fraråder egne borgere å dra til Tyrkia. Foto: Bernd Von Jutrczenka / Afp / Scanpix
IKKE BESTEVENNER: Tysklands Angela Merkel tar imot Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan før G20-møtene tidligere denne måneden. Forholdet mellom de to landene var dårlig da, men har nå blitt enda verre etter at Tyskland nå fraråder egne borgere å dra til Tyrkia. Foto: Bernd Von Jutrczenka / Afp / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forholdet mellom Tyskland og Tyrkia er på nær frysepunktet etter at to tyske statsborgere, en journalist og en menneskerettighetsaktivist, er arrestert i Tyrkia med terroranklager. Også fire andre menneskerettighetsaktivister er fengslet. Tyskland advarer nå sine borgere og bedrifter om å dra til Tyrkia.

- Fullstendig uskyldige tyske statsborgere risikerer å bli fengslet under opphold i Tyrkia, sier Sigmar Gabriel, utenriksminister i Tyskland på en pressekonferanse i dag. Nå advarer Tyskland sine borgere mot å dra til Tyrkia, ifølge NRK og BBC.

Varsler straffetiltak

Uttalelsene er svært krasse til å komme fra en tysk utenriksminister, men er klarert, både med ledelsen i EU og forbundskansler Angela Merkel, ifølge utenriksministeren.

- Vi forventer at Tyrkia vender tilbake til europeiske verdier, at landet respekterer meningsmangfold og at pressens og kunstneres rettigheter respekteres, sier utenriksministeren.

Gabriel varsler videre at det kan bli aktuelt å sette inn straffetiltak mot Tyrkia fra tysk side, uten å utdype ytterligere.

- Forholdene mellom de to landene har blitt dårligere og dårligere. Kuppforsøket i fjor sommer er en av de viktigste årsakene, forteller Morten Myksvoll, som driver nettstedet Tyrkisk politikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer