Krisa vokser: Varsler nye grep

Med velgerflukt til alle kanter og skrekkmålinger sier statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre at han er skeptisk til ytterligere skatteskjerpelser. Han varsler samtidig nye grep mot krisa i løpet av vinteren.

TRANSPORT: Hos transportbedriften SumTrans i Førde får Jonas Gahr Støre prøve seg som hjelper på stor bil som frakter avfall. Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
TRANSPORT: Hos transportbedriften SumTrans i Førde får Jonas Gahr Støre prøve seg som hjelper på stor bil som frakter avfall. Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØRDE (Dagbladet): Støre varsler at partiet jobber med ny politikk for helse- og velferdstjenestene til de som rammes mest av enorm prisvekst og høye strømregninger.

Forhandlingene om neste års statsbudsjett er nå i innspurten i Stortinget, og SV vil ha sterkere omfordeling enn det regjeringen la opp til. Nå kommer Støre med følgende signal:

- Til de som mener svaret er enda høyere skatter på toppen, vil jeg si at det er jeg skeptisk til. Vi har gjennomført et av de mest omfordelende budsjettene i nyere tid, sier han til Dagbladet.

Ikke til venstre

Statsministeren viser til grepene som ble gjort i regjeringens forslag til statsbudsjett.

- Vi har tatt kraftfulle grep og kuttet skatten for dem med vanlige inntekter, men økt den for dem som har og tjener mye. Det må man merke seg. Og det er ikke til venstre for oss velgerne ser ut til å gå. De går mer til gjerdet, sier Støre.

Bakgrunnstall fra andre målinger i oktober og november viser at Ap blør velgere til Høyre, og at mange setter seg på gjerdet. I går kom nok en bunnmåling for Ap: Partiet får 15, 4 prosent i en måling for Vårt Land. På dagstur i Sunnfjord kommune ble nok en gang Støre konfrontert med elendige meningsmålinger for partiet han leder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer