Krise-brev ble ikke tatt alvorlig

Krise-notatet Sentralsykehuset i Akershus sendte ledelsen i Akershus fylkeskommune ble ikke tatt på alvor. Dagbladet viser notatets gang i prosessen der de ansvarlige bare oppfattet nødropet som nok en ordinær søknad om penger. Først i dag får det kaos-rammede sykehuset millionene de ba i notatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Notatet som nå er offentliggjort beskriver en graverende sykehushverdag. En fortvila sykehusledelse ber om 34,49 millioner kroner for å rydde opp i kaoset. I hele går kveld satt fylkeskommunens ledelse for å klargjøre strakstiltakene på SiA. I følge kilder Dagbladet har snakket med får sykehuset i dag løfter om 30 millioner kroner i en akuttpakke fra fylkeskommunen.

30 millioner

Denne krisepakka skal inneholde nok midler til å ruste opp og øke kapasiteten på intensiv- og oppvåkingsavdelinga, brakkekontorer vil gi 32 nye sengeplasser og sykehuset vil få fornyet behandlingsteknologien på flere avdelinger. Det fremgår ikke av kriseplanen hvordan sykehuset skal klare å rekruttere flere sykepleiere.

Helse-og sosialdirektør Lars Erik Flatø sier til Dagbladet at fylkeskommunen har tatt direkte utgangspunkt i de tiltakene som er foreslått i sykehusets krise-notat.

- Vi foreslår tiltak for et tosifret millionbeløp, sier en ordknapp Flatø.

Etter det Dagbladet kjenner til trenger sykehuset dobbelt så mye penger for å gjøre noe med krisa på lang sikt. Denne ekstrabevilgningen vil bare rette opp akuttsituasjonen på meget kort sikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer