Krise for James Bond

Ingen å slåss mot og ingen å ligge med ALENE: Pierce Brosnan er foreløpig helt alene på rollelista til den nye James Bond-filmen. Innspillingen skulle ha startet i neste måned. MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Om bare noen få uker skulle mannen som har lisens på det meste - James Bond - kastet seg ut i det igjen. Det må han vente med. For filmselskapet har ennå ikke funnet verken motstandere eller sengepartnere til dronningens utsending i dannet vold og ekspertkurtise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det heteste ryktet går ut på at Bond nå skal kjempe i Afghanistan, for i sør-franske lokalaviser har det nylig stått små annonser med tilbud om statistroller for menn med afghansk eller russisk utseende.

Frankrike? Ja, det virkelige Afghanistan er ikke egnet for filmopptak akkurat nå, så derfor Toulouse-distriktet, der en turistsjef forsterker ryktene ved å si at han har leid ut et område som skal bygges om til en «afghansk militærleir».

Ikke noe av dette er bekreftet eller motsagt av filmselskapet.

Utsatt

At Bond nå har trøbbel med tidsskjemaet er i alle fall helt sikkert:

Oppfølgeren til 1995-suksessen «Goldeneye» skulle etter planen begynt innspillingen allerede i neste måned. Så langt heter den bare «James Bond 18». Og for Metro Goldwyn Mayer i Hollywood, som trenger en ny verdenssuksess for å komme seg over sine økonomiske vanskeligheter, er utsettelsen kritisk. Og like bånn som rollelista.

«James Bond 18» kan per dags dato bare skilte med én eneste ting: Pierce Brosnan skal helt sikkert spille hovedrollen.

Men hvem som skal være den slemme motstanderen, hvem som skal nedlegges på veien for å ta rotta på denne griske og fredstruende skikkelsen, hvor det skal skje og hva filmen i det hele tatt skal hete - er det ingen som vet.

Hopkins ville ikke

Sir Anthony Hopkins var i utgangspunktet positiv til å spille filmens store skurk. Men så ombestemte han seg og dro til Mexico for å lage en ny versjon av «Zorro» sammen med Antonio Banderas.

Dit dro også regissør Martin Campbell - som gjorde «Goldeneye» til en milliardsuksess og var ønsket til oppfølgeren.

I Bond-filmens jenteavdeling står det ikke bedre til. En av dem som ikke får være med, sier:

- Alle unge, pene jenter med skuespillerkvaliteter har prøvespilt. Likevel har de ikke funnet den de leter etter. Og det er kanskje ikke så rart - de vet jo ikke hva de vil ha.

Enda en film

Allerede i 1993 ble manusforfattere satt på «James Bond 18»-jobben. De er ennå ikke ferdige, for den nye regissøren Roger Spottiswoode krevde omskrivinger. Den gamle Rolls Royce-fabrikken der store deler av «Goldeneye» ble innspilt, er utlånt til den nye storsatsingen på «Star Wars».

Og på toppen av dette: Den irske filmmakeren Kevin McClory, som har rettighetene til Bond-filmen «Thunderball» fra 1965, truer med å lage en ny versjon av denne. Han trenger penger han også...