Krise i Bergen etter at Odd sendte bergenserne ned i tabellkjelleren

Norling i trøbbel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Brann-Odd 0-1 (0-1)

BRANN STADION (Dagbladet): Topp mot bånn i Bergen foran et rekordlavt antall publikummere i regnværet.

Odd Ballklubb åpnet best på Brann stadion i kveld. Laget tok tidlig føringen, og hadde det beste spillet. Men Brann viste at de ikke er fullstendig nervevrak enda etter fire strake tap, og gav bortelaget bra motstand i de første 20 minuttene.

Men Branns angrep stopper stort sett opp på motstandernes 16-meter, slik de nærmest har hatt for vane så langt i sesongen. Det virker som ingen tør å skyte fra distanse. Odd derimot hadde flere skumle skudd, deriblant en suser i tverrligger fra Jone Samuelsen.

Bortelaget kom også farlig rundt på sidene ved flere anledninger, og skapte tidvis panikk i Brann-forsvaret. Til tross for dette hadde Brann det meste av spillet og overtaket de første tyve minuttene. Så overtok gjestene, og det virket som mye av luften gikk ut av vertene.

Bentley parkerte Branns midtbane
I det 29. minutt tar ex-Brann-spiller, "Bentley" kontroll på midtbanen. Han setter fart, og resten av Odd-laget følger raskt etter. Etterhvert havner ballen inne i Brann-boksen, hvor Jone Samuelsen prøver å score, men blir tvunget til å dytte ballen ut til en umarkert Jarkko Hurme. Han setter ballen kontrollert i mål. Verdt å få med at Samuelsen nå har åtte målgivende hittil i sesongen.
Samuelsen var også en konstant trussel med sine raske klyv langsetter høyresiden til bergenserne.

Odd var best de første 45 minuttene, og ledet fortjent til pause. Spesielt var det også at Brann-trener Rikard Norling stilte med samme mannskap som tidvis ble rundtspilt av Molde sist serierunde. Hjemmelaget fikk spredt pipekonsert med seg inn i garderoben.

Burde scoret mot gamleklubben
Noen minutter etter pause burde "Bentley" scoret. Alene fra elleve meter greier han utrolig nok å skyte ballen til side for Brann-buret. Her burde Odd-spissen ført gjestene opp i 0-2-ledelse.

Brann kom sakte men sikkert tilbake i kampen etter 60 spilte minutter. Men laget kom stort sett til halvsjanser, og fortsatte med mislykkede forsøk på å spille seg inn til femmeteren for å avslutte, når de heller burde skutt fra distanse.

Men noen store sjanser fikk vertene. I det 72. minutt burde Jakob Orlov redusert for Brann.Men typisk nok var skuddet fra fem meter alt for dårlig utført. Det var også det nærmeste Brann kom mål i andre omgang.
Odd vant fortjent og tar seriepause godt plassert med god los på seriemedalje. Brann har noen uker på seg til å finne ut hva som gikk fullstendig galt i vårsesongen. Bergenserne hadde ambisjoner om gull før seriestart.

Nå skraper de bunnen av tabellen, og trener Norlings frelser-glorie han ble tildelt før seriestart av bergenserne, er nå like bulkete som en overkjørt colaboks.