Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krise i Fjord Line - trenger 100 millioner kroner

Fjord Line styrer mot et nytt dundrende underskudd i 2014. Hovedeier Frode Teigen må nok en gang åpne lommeboken.

Linjedirektør Marcus Pettersson i Fjord Line:  Sliter med å tjene penger. Foto: Håkon Sæbø, Finansavisen.
Linjedirektør Marcus Pettersson i Fjord Line: Sliter med å tjene penger. Foto: Håkon Sæbø, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Fergerederiet Fjord Line tapte over 130 millioner i 2013, og inneværende år blir også blodrødt, skriver Finansavisen tirsdag.

Pengene renner ut I april måtte hovedeier og milliardær Frode Teigen garanterte for en emisjon på 130 millioner kroner, og samtidig låne selskapet 50 millioner av egen lomme.

Finansavisen kan fortelle at den økonomiske situasjonen i rederiet er så presset at selskapet trenger ytterligere 100 millioner i påfyll av egenkapital, og har derfor engasjert Pareto og Norne som rådgivere.

Teigen stiller opp Frode Teigen, som eier 67,4 prosent, har igjen garantert for hele beløpet. Blant minoritetsaksjonærene er broren Ole Teigen, samt Bjørn Erik Bjørnsen og Skagen Vekst.

- I 2014 har vi hatt en del ekstraordinære kostnader som ikke vil gjenta seg. Det har vært et par oppstartsår med innfasing av tre nye skip, sier Fjord Line-sjef Ingvald Fardal til Finansavisen.

Fjord Line seiler nå daglige avganger med rutene Bergen — Stavanger — Hirtshals og Hirtshals — Langesund. I sommer startet ombygde MS Oslofjord med seilinger mellom Sandefjord og Strømstad.

Flere nyheter Forretningskvinne sponser kunstner: Jeg blir en slags gudmor
Sonjas kunstsalg svikter

Setesdal-søstre selger sølv for millioner

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling