Krise i nettbankene

Desperate nettbankkunder fikk ikke betalt årsavgiften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Er du en av mange som i kveld sliter med å betale

årsavgiften i tide? Det kan bli vanskelig.

De store nettbankene gikk i kveld ned for telling. Postbanken, DNB Nor, og Skandiabanken ble alle rammet av samme datafeil. Resultatet er at det har vært tilnærmet umulig å betale regninger på nettbanken. Dette skjedde samtidig som hundre tusenvis av nettbankkunder logget inn for å betale årsavgiften for motorvogn, som forfaller midnatt.

Nå frykter mange at de får straffegebyr på 250 kroner.

- Feilen har oppstått hos EDB, som leverer nettbankløsninger for oss, DNB Nor, og Postbanken. Det gjør at kundene ikke får betalt regninger på nettbanken, opplyser Skandiabankens leder Øyvind Thomassen til Dagbladet.no.

Det samme bekrefter Postbankens informasjonssjef Kirsten Birkeland.

- Feilen oppstod i 22-tida, og har mulig ballet på seg før det, forteller hun.
Bankene lover at de vil ta trøbbelet opp med Toll og Avgiftsdirektoratet, slik at kunder som hatt problemer slipper å betale tilleggsgebyr.

- Kundene skal ikke få lide av at det oppstår en sånn feil. Dette må vi sørge for å rydde opp i, sier Thomassen til Dagbladet.no.

- I den grad det blir behoiv, vil vi hjelpe kundene med dokumentasjon ovenfor direktoratet. Men her må vi jo håpe at de bruker litt fornuft, og ser problemet, sier Birkeland.

NB! Klokken 23.40 meldte EDB til bankene at feilen var rettet. De som fortsatt er våken oppfordres til å prøve nettbanken nå.