+ Du leser nå Dagbladet Pluss

- Krise på lik linje med krig

Hulda Holtvedt (19) mener at den eldre generasjonen har visst om klimakrisen lenge uten å gjøre noe, og nå må de unge betale for det.

KJEMPER FOR KLIMA: Hulda Holtvedt (19) er bekymra og mener generasjonen før henne vet godt, men gjør lite med klimautfordringene. Foto: Nina Hansen
KJEMPER FOR KLIMA: Hulda Holtvedt (19) er bekymra og mener generasjonen før henne vet godt, men gjør lite med klimautfordringene. Foto: Nina HansenVis mer

Hulda Holtvedt (MDG) er talsperson i ungdomspartiet til Miljøpartiet De Grønne, Grønn Ungdom. Hun har vært politisk aktiv siden hun var 13 år og i andreklasse på videregående droppet hun ut for å satse hundre prosent på politikken.

Holtvedt er engasjert i klimapolitikken fordi hun mener det er det eneste rasjonelle nå.

- Klimakampen er en generasjonskamp

22. mars ble det arrangert en storstilt klimastreik over hele landet. Holtvedt deltok selv på streiken foran Stortinget, og forteller at den ga henne håp.

- Under klimastreiken fikk man inntrykk av at man var vitne til norsk historie.

Hun mener at klimakampen er en generasjonskamp.

- Den handler om at de voksne har visst om denne klimakrisen siden før vi ble født, også har de ikke gjort noe og nå må vi betale for det. Ungdom mobiliserer mot den handlingslammelsen. Om vi klarer å stanse klimaendringene har mye å si for vår framtid.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.