Ferie og corona:

- Krise uten norske turister

Rhodos lengter etter gjester nordfra. I seks måneder var det portforbud om natta og sms-krav for å gå i matbutikken.

ÅPNER: Etter lang tid med coronatiltak kan Stavros endelig åpne restauranten sin på Rhodos igjen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RHODOS BY (Dagbladet): En annen trussel enn faren for oppblomstring av corona-epidemien, overskygger alt annet på den greske ferieøya Rhodos.

At turistene uteblir i sommer, og særlig de norske.

- Da er det krise for arbeidsplasser og hele næringslivet på Rhodos, verre enn det har vært etter det mørke og nedstengte året 2020. Selv med godt besøk i sommer, blir det en tung vinter. Et gammelt normalår fra 2022 vil ikke være nok til å få alt på skinner igjen.

Det forteller Anne Rydgren (58) fra Bergen og Stein Are Gjersvik (53) fra Trondheim. Begge har bodd Rhodos by noen år, og kjenner dagliglivet til fingerspissene.

Vi treffer dem en formiddag på en av de tre norske barene på rekke og rad midt i sentrum av den store byen med samme navn som øya med 115 000 innbyggere.

Anne har tidligere drevet barnehager, og bor her sammen med sin greske mann Jannis Souroudis. Stein Are har vært danselærer. Begge forteller uoppfordret om hvor privilegerte de er i forhold til greske venner og naboer. NAV-penger fra uføretrygd kommer som før. Nå hjelper de til med hjelpeaksjoner for andre fastboende som sliter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer