Krisealarm på oljeraffineri

Det ble slått full alarm da en stor eksplosjon rystet et oljeraffineri i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om den kraftige eksplosjonen klokka 15.30 norsk tid. Flammene skal ha strukket seg nesten 50 meter opp i været, og glassbiter ble kastet 800 meter unna ulykkesstedet. Svart røyk velter ut fra raffineriet.

Eksplosjonen skjedde i Conocos raffineri South Killingholme, ikke langt fra Grimsby. Ved 20.30-tida i kveld, norsk tid, brenner det fremdeles, men brannvesenet har kontroll på flammene.

Behandling

En ansatt får behandling etter å ha blitt truffet av knust glass. Politiet har bedt alle som bor innen én mil fra ulykkesstedet om å holde seg inne, av frykt for at de skal få røykskader.

Alan Garbutt, som driver puben Cross Keys Inn nesten en kilometer unna ulykkesstedet sier at han hørte et kraftig smell, og at en av rutene i puben hans ble knust av trykket fra eksplosjonen.

- Flere vinduer i landsbyen ble knust. Vi så flammer som stakk opp fra raffineriet, men de har roet seg litt. Vi ser fremdeles røyk som velter gjennom lufta.

Følte på kroppen

Angela Smith bor i Immingham, nesten en mil fra ulykkesstedet. Hun følte skjelvet etter eksplosjonen.

- Huset ristet, og jeg følte trykket fra eksplosjonen i kroppen. Alle gikk ut i gata med en gang for å se hva som skjedde.

EKSPLOSJON: En person ble skadd etter eksplosjonen på raffineriet.