Krisehjelp til 55 etter frontkollisjon bil mot buss

Politiet: - Dette kunne gått enda verre. Mann (32) fra Grimstad omkom.

 OVERSIKTLIG:  Haukeliekspressen med 55 personer ombord unngikk stein og fjellskjæring ved frontkollisjonen og utforkjøringen på riksvei 134 ved 11.30-tiden i dag. FOTO: 2400-TIPSER.
OVERSIKTLIG: Haukeliekspressen med 55 personer ombord unngikk stein og fjellskjæring ved frontkollisjonen og utforkjøringen på riksvei 134 ved 11.30-tiden i dag. FOTO: 2400-TIPSER.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle de 55 om bord i Haukeliekspressen, som kolliderte med en bil og veltet utenfor riksvei 134 på Meheia i formiddag, får i ettermiddag tilbud om krisehjelp på Røde Kors-huset i Notodden.

Klokka 11.30 fikk politiet den første meldingen om en alvorlig ulykke ved Saggrenda mellom Kongsberg i Notodden.

Motsatt kjørebane Mannen som kjørte bilen, en 32-åring fra Grimstad kom over i motsatt kjørebane. Han var aleine i bilen og ble erklært død på ulykkesstedet etter kort tid.

- Bussen på vei fra Oslo var nesten full, og skadeomfanget kunne vært mye større. To passasjerer er kjørt til sykehus i Notodden og en til Kongsberg sykehus. Sjåføren er ikke blant de fysisk skadde, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Det har vært lange køer i begge retninger siden ulykken, men politiet håper nå at veien kan åpnes igjen ved 15-tiden.

Oversiktlig Politiet har ennå ikke fått fastslått med sikkerhet om bussen havnet utfor veibanen og veltet fordi sjåføren prøvde å svinge unna den møtende bilen eller om det er et resultat av den kraftige kollisjonen.

- Det var lyst, tørr veibane og oversiktlige forhold der ulykken skjedde. Bilsjåføren var i starten på en slakk høyresving etter en slette da han kom over i feil kjørebane, sier operasjonslederen.

Belter Politiet har foreløpig ingen indikasjoner på spesielt høy fart i ulykkesøyblikket.

Ialt seks ambulanser i tillegg til luftambulanse og Sea King redningshelikopter var på ulykkesstedet før det var gått en halvtime.

- Vi har ennå ikke fått kartlagt om det var passasjerene bruk av sikkerhetsbelter som bidro til så få fysiske skader i bussen, sier operasjonsleder Olav Myrvold.