SPERRET AV:  Politiet sperret i dag av området rundt huset i Haugesund der to personer ble funnet døde. 
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
SPERRET AV: Politiet sperret i dag av området rundt huset i Haugesund der to personer ble funnet døde. Foto: Jan Kåre Ness / ScanpixVis mer

Krisehjelp til 8-åringens medelever i dag

Brakahaug skole flagger på halv stang etter å ha mistet en elev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 71 år gammel bestemor fant i morges sønnen (35) og barnebarnet (8) døde i sokkelleiligheten i huset der de tre er bosatt.

Politiet etterforsker dødsfallene som mistenkelige.

- Det ligger vel i sakens natur at den yngste er utsatt for et drap, så kan man tenke seg resten. Men vi må gå bredt ut, sa politioverbetjent Torbjørn Nervik tidligere i dag.

Det var åtteåringens far som hadde hovedomsorgen for gutten. Guttens mor har fått tilbud om krisehjelp etter å ha mottat dødsbudskapet.

- Politiet har snakket med henne i dag. Fra kommunen har hun fått tilbud om den hjelpen som kan tilbys i en slik situasjon, sier politioverbetjent Nervik til Dagbladet i ettermiddag.

Kriseteam på skolen
På Brakahaug skole der åtteåringen var elev mottok medelevene i dag det tunge budskapet om at klassekameraten deres ikke kommer tilbake.

Skolen iverksatte umiddelbart sin sorgplan, og har flagget på halv stang i dag.

- Psykososialt kriseteam har i dag bistått elever og ansatte ved skolen. Det har i dag blitt gitt informasjon om det som er skjedd til elever ansatte og foresatte. Det psykososiale teamet og en prest har vært på skolen i dag. Disse har vært med når elevene har blitt informert om det som er hendt, forteller rådmann i Haugesund Odd Henry Dahle til Dagbladet.

I morgen vil elevene bruke hele dagen på å bearbeide sorgen.

- Sorgarbeidet forstetter på skolen i morgen. Så vidt jeg vet er hele dagen satt av til dette. Elvene skal da få snakke og tegne følelsene sammen med psykososialt team. De vil også ha en privat minnestund, forteller han.

Norodd Stavenjord, prost i Haugesund kirkelige fellesråd, opplyser overfor Dagbladet at de samarbeider med kriseteamet i kommunen for å takle situasjonen på best mulig måte.

- Det har vært prester rundt om i området i dag og varslet pårørende. Nå legger vi alt til rette på skolen hvor 8-åringen, men også for andre som er involvert. Det vil bli en markering på skolen i nærmeste framtid og vi vil fortsette å følge opp elevene som går der. Det vil bli gitt tilbud om oppfølging av personer som har behov for det, sier han.

Kripos på vei
Kripos er nå på vei til Haugesund for å bistå det lokale politiet i etterforskningen. Politiet opplyser at det vil bli foretatt kriminaltekniske undersøkelser på åstedet utover kvelden og natta.

Politiet gjennomførte i dag også en dør til dør aksjon i nabolaget, ifølge Haugesunds Avis.

MINNES ÅTTEÅRING:  Utenfor huset der åtteåringen og faren ble funnet døde, er det i dag blitt lagt ut blomster, kosedyr og tegninger. Foto: Scanpix
MINNES ÅTTEÅRING: Utenfor huset der åtteåringen og faren ble funnet døde, er det i dag blitt lagt ut blomster, kosedyr og tegninger. Foto: Scanpix Vis mer