Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krisehjelp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • En kurder fra Irak ble denne uka stukket ned og drept i den vesle bygda Sand i Ryfylke. En kosovoalbaner er siktet for drapet. Begge bodde på et mottakssenter som ble opprettet for en måned siden. I mars ble også en 19 år gammel kurder drept med kniv på et mottak i Kviteseid. En somalier er siktet i saken. Samtidig driver Carl I. Hagen valgkamp og krever at Norge skal hjelpe i nærområdene i stedet for å motta flyktinger fra krigen på Balkan.
  • Vi etterlyser nå en bedre og mer profesjonell beredskap for å styrke arbeidet overfor dem som kommer hit fra krig og forfølgelse. Summen av psykisk lidelse og aggresjon er selvfølgelig overveldende på flyktningmottakene. Og det påhviler oss et stort ansvar å hindre at krigsofrene blir hverandres drapsofre. Den psykososiale innsatsen overfor flyktningene er også viktig for å demme opp for fordommer som kan gi næring til økt rasisme i befolkningen.