Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krisehjelp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Krisesentrene går en usikker framtid i møte dersom regjeringen overlater finansieringen til kommunene uten å øremerke pengene. I dag deler stat og kommune utgiftene, men fra neste år vil regjeringen overlate driften til kommunene. Frykt for at en anstrengt kommuneøkonomi vil ramme krisesentrene, har fått statsråd Laila Dåvøy til å vurdere om virksomheten bør lovfestes. I konkurransen med andre private leverandører av viktig arbeid for utsatte grupper, er krisesentrene med andre ord blitt så sentrale at vi ikke kan klare oss uten. Det betyr at de enten må lovfestes eller øremerkes.
  • Krisesentrene er et håndfast resultat av kvinnebevegelsens arbeid for å stoppe vold mot kvinner og barn, for mange den eneste veien ut av et fornedrende og livstruende parforhold. Krisesentrene har tilført kunnskap og praktiske løsninger som er blitt en del av vår sosial- og helsepolitiske infrastruktur. Den må ikke rakne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media