Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kriseløsning fra Røkke

Kjell Inge Røkke leverte en skisse til løsning på Kværner-krisen i kveld. - Vi ser på den som et alternativ til vårt hovedspor, sier styreformann Harald Arnkværn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kværner-styret mottok i kveld en ny skisse til løsning på den finansielle krisen i konsernet. Skissen kom fra storaksjonær Kjell Inge Røkke.

- Vi har presentert en ny skisse til løsning for Kværner-styret. Den inneholder enkelte justeringer i forhold til vårt forrige forslag, sier Røkke til NTB.

Han vil ikke gå nærmere inn på hva slags endringer som er gjort, og avviser at han er Kværners redningsmann.

- Ingen kan redde Kværner. Kværner må redde seg selv. Styret har mottatt flere innspill fra flere aktører, og det haster med å få til en skikkelig løsning. Styret er under press, sier han.

Kjell Inge Røkkes selskap Aker Maritime er nest største aksjonær i Kværner etter russiske Yukos Oil.

Et av flere alternativer

Styreformann Harald Arnkværn sier til TV 2 i kveld at Kjell Inge Røkkes nye skisse til løsning foreløpig bare er et av flere alternativer til løsning for Kværner. Han understreker at det er mange interesser som skal tilfredsstilles.

- For oss er det slik at vi må se på dette som et alternativ til vårt hovedspor, sier Arnkværn.

Også Kværners største aksjonær, russiske Yukos Oil, har kommet med et alternativ til løsning for selskapet.

Russerne mener det må åpnes for at nye eiere kan gå inn med frisk kapital i selskapet. De mener selskapet trenger 1,3 milliarder kroner i ny kapital, mot at bankene sletter noe gjeld og tilbyr gunstige lånevilkår, melder TV 2.

Arnkværn sier at han synes det er meget beklagelig at de ikke har kommet fram til en løsning allerede, men vil ikke svare på hva de vil gjøre dersom løsningen ikke er klar innen klokka 10 i morgen formiddag.

- Vi må tro at vi har kommet fram til en løsning da, sier Arnkværn.

JOKER: Kjell Inge Røkke har ikke gitt opp håpet om å redde Kværner.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart