DÅRLIGE TALL: Verken Siv Jensen eller Audun Lysbakken får oppløftende tall på dagens Aftenposten-måling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DÅRLIGE TALL: Verken Siv Jensen eller Audun Lysbakken får oppløftende tall på dagens Aftenposten-måling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Krisemåling for Frp og SV

Verste for Frp siden 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet får en oppslutning på 9,5 i en meningsmåling gjort for Aftenposten. Det er den svakeste målingen Respons har registrert for partiet på siden 2006.

- Jeg er ikke fornøyd med disse tallene. De viser at vi har en jobb å gjøre, sier Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik til Aftenposten.

Regjeringspartiet lander på 9,5 prosent i mars, en liten tilbakegang fra februar.

- Den er på bare 0,4 prosentpoeng. Endringen er godt innenfor feilmarginen, og det er umulig å lese noe ut av dette, sier Nesvik.

Sosialistisk Venstreparti sliter også på meningsmålingene, dagen før landsmøtet åpner. Partileder Audun Lysbakken må bare konstatere at han er godt under sperregrensa med 3 prosent, ned 1,1 prosentpoeng siden februar.

- Dette er dårlige tall, men målingene varierer litt for tiden. På TV 2 onsdag fikk vi for eksempel 4,4 prosent. Aftenpostens måling er i den dårlige enden av skalaen, og i realiteten ligger vi nok noe høyere. Uansett er nivået lavere enn det vi håper på, sier Lysbakken.

Av de andre partiene får Arbeiderpartiet 42,1 prosent (+1), Høyre 21,3 prosent (-0,4), Kristelig Folkeparti 6,3 prosent (+0,5), Venstre 6,3 prosent (+1,1), Senterpartiet 6,1 prosent (+0,2), Miljøpartiet De Grønne 2,7 prosent (-0,6) og Rødt 1,1 prosent (-0,7).

(NTB)