Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krisemåling for Jonas: Erna fosser fram

På to måneder har Erna Solberg tatt fullstendig innersvingen på Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladets statsministermåling for februar er alt annet enn hyggelig lesning for Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre. Bare 23 prosent mener Støre er den politikeren som er best egnet som statsminister.

Det er et fall på hele 9 prosentpoeng fra desember i fjor.

Selv Arbeiderpartiets egne velgere svikter: Bare 59 prosent av dem mener Støre ville vært den beste statsministeren.

Statsminister Erna Solberg fosser tilsvarende fram og er nå den mest populære kandidaten uavhengig av partivalg. 

- Det er klart det er kjekt. Det avspeiler også den opplevelsen jeg har når jeg møter folk. Det er nok slik at de oftere vil si noe til meg når det er positivt enn negativt. En slik måling som dette bekrefter den opplevelsen jeg har, sier Solberg til Dagbladet.

Snudd på hodet Helt siden Støre tok over som Ap-leder i juni 2014 har han hatt en oppslutning på  mellom 38-33 prosent på Dagbladets statsministermålinger mens Erna Solberg stort sett har ligget på rundt 22 prosent. Det er snudd på hodet i denne målingen.

Nå svarer 31 prosent av de spurte at Solberg er den best egnede statsministeren, en økning på 9 prosentpoeng fra desember.

- Jeg tror folk ser at regjeringen har levert resultater på mange områder, på helse, økonomi og på asyl. Da  regjeringen i starten hadde litt dårlige målinger, så var det kanskje det at vi skapte noen endringer, og det førte til litt uro.  Men nå ser de resultatene, sier Solberg på spørsmål om hva hun tror økningen skyldes. 

Solberg peker på tre saker med høy aktualitet.

- Det er økonomien, med økt ledighet og behov for omstilling. Det er håndteringen av asylkrisen, der jeg tror både integrering og innstramninger er viktig. Så er det den sikkerhetspolitiske situasjonen hvor velgerne ser vi har en ballansert tilnærming.

ERNA TAR LEDELSEN: For første gang siden valgseieren i 2013 slår Erna Solberg Ap-lederene i målingen over hvilke politiker folk mener er best egnet som statsminister. Målingen er gjennomført av Ipsos MMI for Dagbladet i perioden 15.-17. februar. Fotomontasje/Grafikk: Kjell Erik Berg
ERNA TAR LEDELSEN: For første gang siden valgseieren i 2013 slår Erna Solberg Ap-lederene i målingen over hvilke politiker folk mener er best egnet som statsminister. Målingen er gjennomført av Ipsos MMI for Dagbladet i perioden 15.-17. februar. Fotomontasje/Grafikk: Kjell Erik Berg Vis mer

- Så er det vel måten det håndteres på. Man må vel anta at de opplever at det håndteres på en ordentlig måte? sier Solberg .

- Hvordan tror du det er for Jonas å få en slik måling?

 - Det er selvsagt alltid bedre med gode målinger enn med dårlige. Men vi som har vært med på både oppturer og nedturer vet at vi må lære oss å legge de vekk. Jeg vet at vi skal vinne velgere hver dag. Ikke minst må vi vinne velgerne på valgdagen, sier Solberg.

- Skal stå på Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Jonas Gahr Støre, men har ikke fått snakke med ham direkte fordi han er på reise da Dagbladet tar kontakt. Via kommunikasjonsavdelingen i Arbeiderpartiet får vi formidlet følgende melding.

«Arbeiderpartiet skal stå på frem mot valget om halvannet år. Vi mener landet trenger en ny regjering som tar problemene med økende arbeidsløshet, økende ulikhet og større forskjeller mer på alvor enn det vi ser at dagens regjering med Høyre og Frp gjør»

Finansminister Siv Jensen (Frp) vil derimot gjerne kommentere. Jensen er strålende fornøyd med oppslutninga til regjeringssjefen. Hun kaller statsministerens velgerstøtte rett og rimelig. 

- Det er helt rimelig at Erna gjør det godt på disse målingene. Hun leder landet i tider med store utfordringer, og velgerne ser at hun gjør en svært god jobb. Erna er tydelig der Støre er utydelig, og hun står oppreist der Arbeiderpartiet vingler, hevder Frp-lederen.

MISTER TILLIT: Ap-leder Jonas Gahr Støre går kraftig tilbake på statsministermålingen for februar. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MISTER TILLIT: Ap-leder Jonas Gahr Støre går kraftig tilbake på statsministermålingen for februar. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer