Krisemåling for Trine

Bare 22 prosent av Venstres velgere mener Trine Skei Grande gjør en god jobb som partiledere, viser nye tall fra Ipsos.

DE YNGSTE: Et positivt tegn for Trine Skei Grande er at det er den yngste aldersgruppa, 17-24 år, som er mest tilfreds med hennes innsats som Venstre-leder. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DE YNGSTE: Et positivt tegn for Trine Skei Grande er at det er den yngste aldersgruppa, 17-24 år, som er mest tilfreds med hennes innsats som Venstre-leder. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er ikke overraskende med tanke på den turbulente valgkampen vi har lagt bak oss, sier Trine Skei Grande, som er midt i sluttspurten med statsbudsjettet.

Ipsos spurte: «Synes du følgende partiledere gjør en god, middels eller dårlig jobb for sitt parti?» Meningsmålingen ble gjennomført etter kommunevalget, i dagene 23. - 25. september.

Dystre bakgrunnstall

For Venstres partiledelse er tallene alt annet enn hyggelig lesning. Bare åtte prosent av velgerne mener hun gjør en god jobb som Venstre-leder. I en tilsvarende måling i mai oppnådde Trine Skei Grande 11 prosent.

Bakgrunnstallene er enda dystrere: I maimålingen mente 40 prosent av Venstres egne velgere at Trine Skei Grande gjorde en god jobb som partileder; i septembermålingen oppgir bare 22 prosent Venstre-velgere at hun gjør en god jobb. 35 prosent av hennes egne velgere mener tvert i mot at hun nå gjør en dårlig jobb.

Stoler på tallene

- En enkeltmåling er usikker siden det er få Venstre-velgere blant de vi har spurt. Likevel har vi sett det samme resultatet på hver eneste enkeltmåling det siste året. Det er derfor god grunn til å stole på tallene, og de viser at Skei Grande gjennomgående får den dårligste vurderingen av egne velgere, sier Mads Motrøen, ansvarlig for politiske målinger i Ipsos.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer