Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krisemåling for Venstre: Nå er de under sperregrensa

Mister hver femte velger.

MISTER ÉN AV FEM: Selv om Arbeiderpartiet går noe tilbake, sørger både SV og Sp for at de rødgrønne stormer fram på en fersk meningsmåling. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MISTER ÉN AV FEM: Selv om Arbeiderpartiet går noe tilbake, sørger både SV og Sp for at de rødgrønne stormer fram på en fersk meningsmåling. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om Arbeiderpartiet går noe tilbake, sørger både SV og Sp for at de rødgrønne stormer fram på en fersk meningsmåling.

På januarmålingen som Norfakta har laget på oppdrag for avisene Klassekampen og Nationen, er det Venstre som virkelig er ille ute å kjøre. Trine Skei Grandes parti mister hver femte velger fra desember og faller dermed under sperregrensa med 3,8 prosent oppslutning (-1,1 prosentpoeng).

Ap faller 0,4, men ligger fortsatt et tidel over 40-poengsmerket med hele 74 stortingsmandater. Sp øker med 0,7 prosentpoeng til solide 6,1 prosent oppslutning, mens SV går motsatt vei av Venstre, og klamrer seg fast på 4,4 prosent (+0,6), og ligger dermed over sperregrensen.

De rødgrønne regjeringskameratene ville fått til sammen 93 mandater på Stortinget dersom målingen hadde vært valg, og dermed sikret et solid flertall. Dette er 21 flere mandater enn resultatet ved stortingsvalget i 2013.

Høyre og Frp får henholdsvis bare 41 og 21 mandater, mens støttepartiet KrF får 9. Venstres fall under sperregrensa fører til at partiet mister 6 mandater og får 3 sammenlignet med forrige måling. Selv med politisk støtte fra begge samarbeidspartiene, ville regjeringen vært langt unna noe flertall i stortingssalen med dette resultatet.

På målingen får for øvrig Frp 11,9 prosent, opp 0,3 prosentpoeng, KrF får 5,2, ned 0,2, MDG øker med 1,2 til 3,3, mens Rødt går fram 0,5 til 1,4 prosent.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook.