Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krisemillioner går til asyltiltak

En halv milliard kroner som skulle brukes på vedlikehold i kommunene for å motvirke økonomiske nedgangstider, har blitt flyttet for blant annet å håndtere den økte asylanttilstrømmingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pengene var en del av en tiltakspakke på totalt 4 milliarder kroner som skulle gå til å få bukt med den stigende arbeidsledigheten. 300 av de 500 vedlikeholdsmillionene forsvant i det såkalte tilleggsnummeret til statsbudsjettet, for å hå håndtere økningen i flyktninger og asylsøkere, melder NRK. Resten røk i budsjettforhandlingene med samarbeidspartiene.

- Det er som følge av de endringene vi har sett, knyttet til flyktningstrømmen vi nå mottar, sier næringsminister Monica Mæland (H), som var til stede da flere ordførere samlet seg i Stavanger fredag for å diskutere oljekrise og arbeidsledighet.

Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) sier penger til vedlikehold raskt kan omsettes i sysselsetting. Sps Geir Pollestad reagerer kraftig på pengeflyttingen.

- Det er feil å kutte i det som skal holde hjulene i gang og sikre sysselsettingen i Norge, sier stortingsrepresentanten.

Mæland påpeker på sin side at situasjonen er vanskelig

- Vi er innstilt på å gjøre endringer hvis det er behov for det, men vi har en annen situasjon nå enn for bare få måneder siden, sier Mæland. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media