- Krisemøte blant Egypts generaler

Holder kriseforhandlinger etter at president Mohamed Mursi har avvist ultimatumet for å løse den pågående krisen, ifølge en militærkilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppene i den egyptiske hæren holder kriseforhandlinger etter at president Mohamed Mursi har avvist ultimatumet for å løse den pågående krisen, ifølge en militærkilde.

Krisemøtet finner sted få timer før tidsfristen som hæren har gitt presidenten, løper ut i 17-tiden onsdag. Mursi og opposisjonen har fått beskjed om at dersom de ikke «møter folkets krav», kommer hæren til å gripe inn.

- De holder samtaler for å diskutere detaljene i veikartet, sier kilden AFP har snakket med. Vedkommende viser til militærrådets varslede plan for Egypts fremtid.

Ved starten av møtet lovet generalene å beskytte Egypt:

- I Guds navn sverger vi at vi kommer til å ofre vårt blod for Egypt og dets folk mot alle terrorister, ekstremister og de ignorante, erklærte de i en ed ført an av forsvarssjef Abdel Fattah al-Sisi, ifølge kilden i hæren.

Kilden sier det ventet at hæren kommer til å komme med en uttalelse etter at tidsfristen har utløpt.

Millioner av egyptere har de siste dagene inntatt Kairos gater med krav om at Mursi går av.

(NTB)

PROTESTERER: Millioner av egyptere har de siste dagene inntatt Kairos gater med krav om at Mursi går av. Foto: AP Photo/Amr Nabil
PROTESTERER: Millioner av egyptere har de siste dagene inntatt Kairos gater med krav om at Mursi går av. Foto: AP Photo/Amr Nabil Vis mer