Krisemøte etter Dagbladets rus-avsløringer

Nå har helseforetaket selv bedt om gransking.

NARKODØMT: Her er en tidligere narkodømt på vei til jobben som ekstravakt ved Strandveien Boliger, et bosted for psykiatriklienter med rusproblemer.
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
NARKODØMT: Her er en tidligere narkodømt på vei til jobben som ekstravakt ved Strandveien Boliger, et bosted for psykiatriklienter med rusproblemer. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste dagene har Dagbladet avslørt utstrakte problemer med rusmisbruk på Strandveien Boliger, et boligtilbud for tunge psykiatriklienter på Blakstad sykehus.

Boligtilbudet finansieres av Asker og Bærum kommuner, men drives av det statlige helseforetaket Vestre Viken HF.

Møte i dag Virksomhetsleder for psykisk helse i Asker kommune, Bente S. Mathisen, sier at de har tillit til at helseforetaket rydder opp i forholdene, men at de skal ha et møte med Vestre Viken seinere i dag, i kjølvannet av Dagbladets avsløringer.

- Etter å ha lest disse artiklene, ville vi gjerne ha en prat med dem. Vi skal derfor ha et møte med dem på slutten av dagen i dag, sier Mathisen til Dagbladet.

Hun tar forbehold om at opplysningene i Dagbladets artikler stemmer.

- Men hvis dette stemmer, har vi tillit til at ledelsen i Vestre Viken tar tak og ordner opp i disse forholdene, sier hun.

Ba om tilsyn Trine E. Bakkeli, kommunalsjef for Helse og sosial i Bærum kommune, har også vært i kontakt med Vestre Viken i forbindelse med Dagbladets avsløringer. Hun fikk da beskjed om at helseforetaket har meldt saken inn til Helsetilsynet og ber om tilsyn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer