Krisemøte etter Dagbladets rus-avsløringer

Nå har helseforetaket selv bedt om gransking.

NARKODØMT: Her er en tidligere narkodømt på vei til jobben som ekstravakt ved Strandveien Boliger, et bosted for psykiatriklienter med rusproblemer.
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
NARKODØMT: Her er en tidligere narkodømt på vei til jobben som ekstravakt ved Strandveien Boliger, et bosted for psykiatriklienter med rusproblemer. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste dagene har Dagbladet avslørt utstrakte problemer med rusmisbruk på Strandveien Boliger, et boligtilbud for tunge psykiatriklienter på Blakstad sykehus.

Boligtilbudet finansieres av Asker og Bærum kommuner, men drives av det statlige helseforetaket Vestre Viken HF.

Møte i dag Virksomhetsleder for psykisk helse i Asker kommune, Bente S. Mathisen, sier at de har tillit til at helseforetaket rydder opp i forholdene, men at de skal ha et møte med Vestre Viken seinere i dag, i kjølvannet av Dagbladets avsløringer.

- Etter å ha lest disse artiklene, ville vi gjerne ha en prat med dem. Vi skal derfor ha et møte med dem på slutten av dagen i dag, sier Mathisen til Dagbladet.

Hun tar forbehold om at opplysningene i Dagbladets artikler stemmer.

- Men hvis dette stemmer, har vi tillit til at ledelsen i Vestre Viken tar tak og ordner opp i disse forholdene, sier hun.

Ba om tilsyn Trine E. Bakkeli, kommunalsjef for Helse og sosial i Bærum kommune, har også vært i kontakt med Vestre Viken i forbindelse med Dagbladets avsløringer. Hun fikk da beskjed om at helseforetaket har meldt saken inn til Helsetilsynet og ber om tilsyn.

- Vi er informert om at Vestre Viken har meldt saken inn til Helsetilsynet ved Fylkesmannen, og at de i den henvendelsen ber om at det foretas et tilsyn på den enheten som de er ansvarlig for å drive forsvarlig og etter gjeldende lovverk, sier hun til Dagbladet.

- Da er vi fornøyde med det, og vi vil selvfølgelig følge med på hvordan dette avstedkommer og eventuelt vurdere hvordan vi skal følge opp saken videre.

Fylkeslege Petter Schou bekrefter at Vestre Viken har meldt inn saken.

- En avdelingsoverlege har sendt en epost og bedt om at vi må gjøre et tilsyn. De har på en måte meldt seg selv, sier fylkeslege i Oslo og Akershus, Petter Schou nå i ettermiddag.

Han har foreløpig ikke hatt tid til å sette seg inn i saken.

Narkodømt ansatt Dagbladet skrev tidligere i dag at en tidligere narkodømt ansatt som ekstravakt ved Strandveien. Mannen ble i februar varetektsfengslet for seks uker og venter nå på en påtaleavgjørelse for narko-kriminalitet.

- Vi har først nylig blitt klar over disse påstandene, og synes selvfølgelig ikke at dette er bra, sa avdelingssjef for psykiatri på Blakstad sykehus, Carsten Bjerke, da Dagbladet fredag spurte ham om narkodommen.

- Hvis man har gjort opp for seg, må man jo gis en ny sjanse, men dette må være i et åpent, ryddig opplegg med arbeidsgiver, sier virksomhetsleder i Asker kommune, Bente S. Mathisen om dette.

- Men når ting kommer som julekvelden på kjerringa, er dette noe helt annet, sier hun.

- Avdelingslederen sier jo de først nylig fikk vite om dette...?

- Jeg ønsker ikke å kommentere disse påstandene nærmere, sier Mathisen.

- Godt samarbeid Hun understreker at de i mange år har hatt et godt samarbeid med ledelsen i Vestre Viken om de tilrettelagte boligene, som huser 16 personer som trenger et spesialisert omsorgstilbud. Asker kommune betaler for ni av disse plassene.

- Det viktigste for oss at beboerne får et godt tilbud, sier Mathisen.

- Vi prøver å finne boligløsninger hvor vi kan være tett på og følge godt opp, men dette kan være komplisert, blant  annet på grunn av den enkeltes frihet, sier hun.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med ledelsen i Vestre Viken i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer