Krisemøte etter krav om flere røde KrF-delegater: Ingen endring

KrFs delegater i Rogaland samlet seg til krisemøte etter krav om flere røde delegater, men sammensetningen står fast. Knut Arild Hareide sier han ikke visste noe om dette, og vil ikke blande seg inn.

PÅ HVER SIN SIDE: KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad og leder Knut Arild Hareide har ulikt syn på om partiet skal inngå regjeringssamareid til venstre eller høyre. Her fra ekstraordinært fylkesårsmøte i Hordaland KrF i helga.
Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
PÅ HVER SIN SIDE: KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad og leder Knut Arild Hareide har ulikt syn på om partiet skal inngå regjeringssamareid til venstre eller høyre. Her fra ekstraordinært fylkesårsmøte i Hordaland KrF i helga. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NITTEDAL/OSLO (Dagbladet): - Jeg var ikke kjent med det som skjer i Rogaland. Jeg visste ikke det var et møte der i kveld, det har jeg bare fått med meg via media, sier Knut Arild Hareide til Dagbladet.

Han er i 20-tida på vei fra fylkesårsmøtet i Akershus til fylkesårsmøtet i Oslo, der kampen i dag står om delegater til KrFs landsmøte fredag. Der skal partiet avgjøre om de vil søke regjeringssamarbeid med Ap og Sp eller med dagens regjering.

Samtidig pågår det et annet møte i Rogaland. De 16 delegatene fra Rogaland KrF er samlet til telefonmøte nå i kveld, ifølge NTB.

Rogalands fylkesmøte er det eneste av fylkesmøtene som ikke valgte en representativ delegasjon til landsmøtet. 15 av de 16 delegatene støtter et regjeringssamarbeid med høyresiden, mens de som vil forhandle med Ap og Sp, bare fikk én delegat, til tross for at de utgjorde rundt 30 prosent av møtet.

Delegatene fra Rogaland diskuterer en e-post som ble sendt søndag kveld, signert fem av de røde delegatene som ble vraket på fylkesårsmøtet.

I brevet ber de om at fire «blå» delegater byttes ut med fire «røde».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer