Krisemøte hos statsministeren nå

Statsministeren og flere statsråder, PST og E-tjenesten diskuterer situasjonen i Algerie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens sikkerhetsutvalg sitter gikk i møte klokka 15 i ettermiddag for å diskutere situasjonen i Algerie. Møtet foregår i statsrådsalen på Statsministerens kontor. Til stede er de rødgrønne medlemmene av underutvalget, Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg, kommunalminister og senterparti-leder Liv Signe Navarsete og miljøvernminister og nestleder i SV, Bård Vegar Solhjell.

Rundt statsministerens bord sitter også utenriksminister Espen Barth Eidie, justisminister Grete Faremo, statsråd ved Statsministerens kontor, Karl Eirik Schjøtt Pedersen, regjeringsråd Nina Frisak, PST-sjef Benedicte Bjørnland og sjef for Etterretningstjenesten, Kjell Grandhagen, departementsråd i Helsedepartementet Bjørn Inge Larsen, utenriksråd Bente Angell-Hansen, departementsråd i Forsvarsdepartementet Erik Lund-Larsen og departementsråd i Justisdepartementet, Tor Saglie.

I tillegg er flere fra embetsverket til stede.

Pressen ble bedt om å gå ut før møtet skulle starte. Ingenting ble sagt til pressen. Alle møtedeltakerne måtte legge igjen mobiltelefonene sine utenfor, av sikkerhetshensyn. 

Nyhetsmeldingene om gisselsituasjonen i In Amenas i Algerie strømmer på, men det meste forblir ubekreftet av norske myndigheter. Statsminister Jens Stoltenberg har ennå ikke uttalt seg i dag.

Situasjonen for nordmennene i in Amenas er fortsatt at åtte personer er savnet, mens ni av de 17 som befant seg på gassanlegget, har kommet seg i sikkerhet.