Krisemøte i Bærum etter moskéskyting

Mandag morgen samles ledelsen i Bærum kommune til krisemøte etter moskéskytingen og drapet på en 17 år gammel jente lørdag.

KRISEMØTE: Blomster er lagt ned utenfor hjemmet til den drepte kvinnen i Bærum søndag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KRISEMØTE: Blomster er lagt ned utenfor hjemmet til den drepte kvinnen i Bærum søndag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Målet med møtet er å planlegge veien videre etter drapet og den mulige terrorhandlingen lørdag.

- Nå er det viktig å ivareta skoleelevene som ennå ikke har begynt på skolen etter ferien, finne ut hvilke behov klassekameratene har og følge opp med kriseteam. Vi har også tett dialog med moskeen og det muslimske miljøet i Bærum. Det blir viktig å ivareta alle involverte i dagene og ukene som kommer, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) til VG.

Hvilke tiltak kommunen vil sette i gang, kan hun ikke kommentere før møtet. Det starter klokka 8.

SIKTET FOR DRAP: 21 år gamle Philip Manshaus vokste opp i Bærum, ikke langt fra moskeen han angrep. Video / Foto: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

Rammer et stort nabolag

Det var like etter klokka 16 lørdag at det ble meldt om skyting i moskeen på Skui i Bærum. 65-åringen Mohamed Rafiq klarte imidlertid å legge gjerningsmannen, Philip Manshaus, i bakken, og ingen ble alvorlig skadd.

Politiet har bekreftet at det ble avfyrt flere skudd, men vil ikke si noe om hvor mange eller hva slags våpen som er brukt.

I tillegg drapsforsøk etter skytingen i moskeen, er 21 år gamle Manshaus siktet for å ha drept sin 17 år gamle stesøster som ble funnet død i et hus i Bærum lørdag kveld.

- Dette rammer familier, klassekamerater, et stort nabolag. Dette gjør vondt. Dette smerter. Vi er veldig preget, sier Hammer Krog til VG.

Fengslingsmøte

Samme dag som krisemøtet holdes i Bærum, framstilles den siktede for varetektsfengsling.

Fengslingsmøtet starter klokka 13 mandag og vil bli holdt bak lukkede dører. Ifølge VG vil politiet begjære fire ukers varetektsfengsling.

Manshaus advokat Unni Fries bekreftet søndag kveld overfor NTB at den siktede vil møte i retten, men sa at han ikke kommer til å forklare seg. Den siktede har i helga også benyttet retten til ikke å forklare seg for politiet.

Han erkjenner ikke straffskyld, sier Fries til NTB.